Suzuki *Rhino Club*

Suzuki Rhino Club

SUZUKI RHINO CLUB

Bij Suzuki nemen we het welzijn en voortbestaan van de natuur serieus. We hebben vooral een speciale band met wildlife. Dat hebben we altijd al gehad en die willen we blijven koesteren. Zo is de neushoorn voor ons al jaren een bron van inspiratie: eigenwijs en krachtig. Die schat aan inspiratie willen we niet verloren laten gaan. Daarom ondersteunen we met de Stichting Suzuki Rhino Club diverse impactvolle projecten die de leefomgeving van de bedreigde zwarte neushoorn in Kenia beschermen.

Suzuki_Serious_About_Wildlife_Rhino_car_logo

ACTIE

Activiteiten

De activiteiten van Stichting Suzuki Rhino Club bestaan voornamelijk uit het verwerven van fondsen waarmee natuurprojecten worden ondersteund die onder meer het uitsterven van de neushoorn voorkomen.

Kora-SSRC-thumb

Kora - Kenia

Project Kora is het vervolg op het omvangrijke project Mkomazi in Tanzania; het levenswerk van Tony Fitzjohn, die in 2022 helaas overleed op 76-jarige leeftijd. Zijn vrouw Lucy en hun zoon Alexander zetten het levenswerk van Tony voort in Kenia, waar Kenya Wildlife Services (KWS) het natuurgebied herstelt en inricht als beschermd gebied.

Borana-Save-the-rhino-thumb

Borana - Kenia

Project Borana vormt een uitbreiding op het al bestaande Borana Education Support Program. Dat vindt plaats in het leefgebied van de grootste populatie zwarte neushoorns in heel Kenia en inspireert mensen in de omgeving met educatieprogramma’s om voor de natuur te zorgen. En daar profiteert iedereen van. De mensen zelf, de natuur en ook de zwarte neushoorn.

Het Nederlandse Suzuki hoofdkantoor valt onder BV NIMAG en is onderdeel van de Louwman Group. Naast dat Suzuki zich inzet voor Suzuki Clean Ocean Project en Suzuki Rhino Club heeft Louwman een groepsbreed MVO-beleid. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.