Suzuki *Serious about Wildlife*

Suzuki Serious about Wildlife

Serious about Wildlife

Bij Suzuki nemen we het welzijn en voortbestaan van de natuur serieus. We hebben vooral een speciale band met wildlife. Dat hebben we altijd al gehad en die willen we blijven koesteren. Daarom ondersteunen we projecten, die impactvol en effectief bijdragen aan het beschermen van wilde dieren en hun leefomgeving. Dat doen we samen met onze klanten. Dus geniet van je Suzuki en draag tegelijkertijd een steentje bij.

Stichting Suzuki Rhino Club

Zo is de neushoorn voor ons al jaren een bron van inspiratie: eigenwijs en krachtig. Die schat aan inspiratie willen we niet verloren laten gaan. Daarom ondersteunen we met de Stichting Suzuki Rhino Club diverse impactvolle projecten die de leefomgeving van de bedreigde zwarte neushoorn in Kenia beschermen.

Rhino-club-Suzuki-header.jpg

Zoals project Kora, waar Kenya Wildlife Services (KWS) het natuurgebied herstelt en inricht als beschermd gebied. Of project Borana. Dat vindt plaats in het leefgebied van de grootste populatie zwarte neushoorns in heel Kenia en inspireert mensen in de omgeving met educatieprogramma’s om voor de natuur te zorgen. En daar profiteert iedereen van. De mensen zelf, de natuur en ook de zwarte neushoorn. Want in 2022 zijn er in het gebied nul gestroopt of afgeschoten en zijn er meer geboren dan gestorven.

ACTIE

Clean Ocean Project

Suzuki is thuis op elk terrein, dus ook in het water. En ook daar richten we ons op de bescherming van dieren en hun leefgebied. Bijvoorbeeld met het wereldwijde Clean Ocean Project. Daar staat het verminderen van plastic afval in water aan de kustlijn en andere maritieme gebieden centraal.

Marine Schoonmaakdagen

Ook hier in Nederland dragen onze dealers bij door het organiseren van de Suzuki Marine Schoonmaakdagen. Daar varen klanten mee om plastic afval op te vissen en de wateren schoner achter te laten. En zelf hebben we voor onze buitenboordmotoren een filtersysteem ontwikkeld dat tijdens het koelen van de motor microplastics uit het oppervlaktewater filtert. En om te zorgen voor minder plastic afval passen we steeds meer alternatieve verpakkingsmethodes toe. Alles helpt.

Het Nederlandse Suzuki hoofdkantoor valt onder BV NIMAG en is onderdeel van de Louwman Group. Naast dat Suzuki zich inzet voor Suzuki Clean Ocean Project en Suzuki Rhino Club heeft Louwman een groepsbreed MVO-beleid. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.