SUZUKI *BETAALPLAN*

SUZUKI BETAALPLAN

De autofinanciering met de meeste zekerheid.

BP geld lenen kost geld.jpg

SUZUKI BETAALPLAN.
LENEN ZONDER VERRASSINGEN

Zie je jezelf ook al rijden in een Suzuki, maar wil je de aanschafprijs liever gespreid betalen? Met het Suzuki Betaalplan doe je dat zonder financiële verrassingen: Je leent een vast bedrag, tegen een vaste rente. Lenen kan al vanaf € 2.500,-. En je kiest zelf hoeveel je elke maand afbetaalt door je looptijd te bepalen (tussen de 12 en 90 maanden). Alle reden dus om snel jouw Suzuki te kiezen.

 • Bepaal zelf je maandbedrag in combinatie met de looptijd

 • Zonder kosten/ boetevrij (extra) aflossen

 • Slottermijn mogelijk

 • Jouw vertrouwde Suzuki-dealer als aanspreekpunt

VRAGEN? NEEM CONTACT OP

Suzuki_dealer_klant_verkoopgesprek

Rekenvoorbeeld Suzuki Betaalplan*

Contantprijs Aanbetaling Kredietbedrag Te betalen bedrag Slottermijn Maandbedrag Debetrentevoet* Looptijd
€ 16.000,- € 7.000,- € 9.000,- € 11.407,09 - € 190,12 9,75% 60 maanden
€ 22.000,- € 8.150,- € 12.000,- € 14.685,30 - € 244,76 8,25% 60 maanden
€ 32.000,- € 10.000,- € 22.000,- € 26.670,18 - € 444,50 7,85% 60 maanden
€ 32.000,- € 10.000,- € 22.000,- € 27.380,00 € 5.000,- € 373,00 7,85% 60 maanden

HOE SLUIT IK EEN FINANCIERING AF VOOR EEN SUZUKI?

Wil je je nieuwe auto of occasion financieren met Suzuki Betaalplan?
Je volgt een aantal stappen om je financiering te regelen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van jouw situatie en financiële mogelijkheden. Je maakt zelf de keuze of de financiering bij je past en of je deze wilt afsluiten.

samenstellen auto donkergrijs

1.

Samen met de dealer bepaal je het te lenen bedrag. Dat is de aanschafprijs van de auto, waarvan je de inruilwaarde of eigen betaling af kan halen. Je houdt dan een kredietbedrag over dat je wilt financieren. Ook kan je kiezen voor een slottermijn.

onderhoud op maat donkergrijs

2.

De dealer maakt voor jou een offerte op.

envelope donkergrijs

3.

Ben je akkoord met de offerte, dan wordt de aanvraag ingediend bij Suzuki Financial Services. Je ontvangt dan een mail om jouw persoonlijke Mijn Contract omgeving te activeren. Dit is een beveiligde digitale omgeving.

financieren donkergrijs

4.

Na het inloggen in de digitale omgeving vul je persoonlijke en financiële gegevens aan. Het gaat hier om je inkomen, je gezinssituatie en wij vragen jouw uitgaven in te vullen. Zoals je woonlasten, mogelijke alimentatie en eventueel andere leningen.

onderhoudscheck donkergrijs

5.

Wij doen dan een eerste beoordeling op de door jouw ingevulde gegevens met een toetsing bij het BKR.

meer informatie donkergrijs

6.

Krijg je een voorlopig positieve beoordeling? Dan vragen wij je verschillende documenten aan te leveren. Zodat we jouw gegevens kunnen toetsen of je financiële ruimte voldoende is.

kalender groot donkergrijs

7.

Is alles akkoord? Dan ontvang je een e-mail om het contract digitaal (met iDIN) te ondertekenen. Daarna neemt de dealer contact met je op om een afspraak te maken om de auto op te halen.

HET FINANCIEREN VAN EEN SUZUKI.
VEEL GESTELDE VRAGEN

Suzuki Betaalplan - Hoe werkt het?

 • Een Suzuki kopen met eigen geld of met geleend geld is één van de manieren om een Suzuki te rijden. Geld lenen voor je auto kan in verschillende vormen en soorten leningen. Suzuki Financial Services biedt als financieringsvorm het Suzuki Betaalplan. Betaalplan is een vorm van huurkoop, ook wel aflopend krediet genoemd. Je betaalt iedere maand een vast bedrag voor een periode die je vooraf hebt afgesproken. Is die periode afgelopen en heb je alle termijnen betaald, ben je de eigenaar van de auto. Eigenlijk net zo makkelijk als bij een mobiel telefoonabonnement.

  Een andere manier om een Suzuki te rijden is met Private Lease, waarbij je geen auto koopt maar gebruikt. Je betaalt maandelijks het leasebedrag waarin ook kosten als wegenbelasting, verzekeringen, APK en onderhoud zijn verwerkt voor zolang je de auto wil leasen. Bij Suzuki Betaalplan is dat niet inbegrepen. Nadat de looptijd van je Private Lease contract is verstreken, blijft de auto eigendom van Suzuki Financial Services.

  Verschillen tussen Suzuki Betaalplan en Private Lease

  Koop met Suzuki Betaalplan (Huurkoop) Private Lease
  Een vast bedrag per maand Een vast bedrag per maand
  Maandbedrag exclusief wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud Maandbedrag inclusief wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud, behalve de brandstof.
  Flexibel in hoeveel kilometers je met de auto rijdt tijdens looptijd Hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger het maandbedrag. Bij meer kilometers dan afgesproken betaal je een opslag.
  Aan het einde van de looptijd (en alle termijnen zijn betaald): je bent eigenaar van de auto Aan het einde van de looptijd: lever je auto in voor een nieuwe of verleng het contract. Je bent geen eigenaar van de auto
 • Het financieren van een auto is een vorm van lenen. Je leent van Suzuki Financial Services een bedrag, zodat jij een (nieuwe) auto kunt aanschaffen. Je lost het geleende bedrag maandelijks af en je betaalt rente over het geleende bedrag. Als je een lening wilt afsluiten zorg je dat je genoeg weet over je eigen financiële situatie. Je maakt zelf de keuze of je een lening wilt afsluiten.

  Belangrijke begrippen:
  Looptijd: de termijn waarbinnen je de autolening aflost. Deze kan variëren van 12 tot 90 maanden. Meest gebruikelijk is een looptijd tussen de 24 en 60 maanden.
  Rente: de maandelijkse vergoeding die je bovenop de aflossing betaalt voor het geleende bedrag. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Aanbetaling: het bedrag dat je eventueel zelf betaalt bij aanschaf van de auto. Dit kan spaargeld zijn of bijvoorbeeld het bedrag van een ingeruilde auto.
  Slottermijn: het resterende deel van het leenbedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Hier los je tussentijds niets op af. Wel betaal je rente over de slottermijn, omdat je dit bedrag leent.

 • Je zorgt ervoor dat je goed bent geïnformeerd over de mogelijkheden van financieren en jouw financiële situatie. De Suzuki dealer helpt je met een offerte voor een financiering. Ga je akkoord met de offerte, dan stuurt de Suzuki dealer deze in bij Suzuki Financial Services.

  In het aanvraagproces vragen we je vervolgens persoonlijke en financiële gegevens aan te leveren. Zoals je inkomen, vaste lasten, gezinssituatie en woonsituatie. Dit is nodig om te toetsen of je voldoende ruimte hebt om de lening aan te gaan. Ook wordt er een check bij het BKR gedaan. Als alles akkoord is, krijg je een e-mail om het contract digitaal (met Idin) te ondertekenen. Daarna maakt de Suzuki-dealer een afspraak met je om jouw Suzuki op te halen.

 • Leen je geld voor de financiering van een auto, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze instantie houdt bij wie er leningen en kredieten heeft. Als je met een lening of krediet vermeld staat bij het BKR, heet dit een BKR-registratie. We controleren altijd of iemand een BKR-registratie heeft. Dit helpt om te beoordelen of je de lening kunt betalen. Ook een aanvraag voor Private Lease toetsen we bij BKR.

  Er zijn 2 soorten registraties bij het BKR: positieve- en negatieve registraties.

  Een negatieve BKR-registratie kan een probleem zijn als je een lening wilt afsluiten. Je hebt dan meestal een betalingsachterstand (gehad). Een betalingsachterstand blijft vijf jaar zichtbaar bij BKR. Een positieve registratie heb je als je minimaal één lening hebt lopen en de kosten van de lening netjes op tijd betaalt. Lees hier meer over een BKR-registratie.

 • De Suzuki dealer treedt op als bemiddelaar, dat betekent dat hij kan informeren en helpen bij de aanvraag van een financiering. Je bepaalt zelf het gewenste product dat aansluit bij je wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

  Na het akkoord op de financiering blijft de Suzuki-dealer het aanspreekpunt; de service en het onderhoud gaat allemaal via jouw dealer. Ook voor verzekeringen kun je bij jouw dealer terecht. Wel zo makkelijk en overzichtelijk.

 • Je betaalt geen kosten voor het afsluiten van Suzuki Betaalplan. Suzuki Financial Services betaalt de dealer voor zijn bemiddeling. De dealer mag jou dus geen rekening sturen voor bijvoorbeeld bemiddelingskosten, administratiekosten of een abonnement.

 • Sluit je een lening af dan verplicht je jezelf om maandelijkse kosten te betalen om deze lening af te lossen. Het is belangrijk te beseffen dat als er iets verandert in je persoonlijke situatie, zoals bij arbeidsongeschiktheid, scheiding of werkeloosheid, de maandelijkse kosten om de lening terug te betalen doorlopen.

 • Bij het afsluiten van een financiering bij ons krijg je geen advies. Suzuki Financial Services toetst of je financiële ruimte voldoende is om een financiering aan te gaan. Je maakt zelf een weloverwogen keuze of de financiering bij je past en of je deze wilt afsluiten. Als er iets verandert in jouw situatie, kan het mogelijk gevolgen hebben voor de financiering. Wil je dit niet of overzie je de gevolgen niet, dan past een financiering met advies mogelijk beter bij jou. Neem dan contact op met Suzuki Financial Service via 0347-367 970.

 • Je persoonlijke situatie is van invloed op je inkomen en uitgaven. Woon je samen met een partner of heb je kinderen? Dan heeft dat invloed op wat je maximaal kan lenen. De overheid bepaalt het bedrag wat je minimaal nodig hebt voor de kosten van levensonderhoud. De hoogte daarvan is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie.

 • We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Suzuki Financial Services hanteert de regels van de Wet op het financieel toezicht. Je gegevens en financiele ruimte worden getoetst. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van een verandering in je persoonlijke situatie, zoals door een scheiding of het verlies van je baan. We werken volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Suzuki Betaalplan - Voorwaarden

 • Met het Betaalplan heb je zelf een aantal keuzes:

  - Het bedrag: je leent vanaf minimaal € 2.500 tot maximaal € 175.000

  - De looptijd: In welke termijn wil je de lening aflossen? Je kunt kiezen uit meerdere looptijden van 12 tot 90 maanden. Het meest gebruikelijk is een keuze tussen de 24 en 60 maanden.

  - De rente is een vast deel van het bedrag dat je per maand betaalt. De hoogte van de rente hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Leen je een lager bedrag (< 10.000), dan betaal je meestal een hogere rente.

  - Aanbetaling: Dit is een bedrag dat je aanbetaalt bij aanschaf van de auto en het bedrag wat je van het te lenen bedrag afhaalt. Dat kan het bedrag zijn dat je krijgt voor een auto die je wilt inruilen of een deel van je spaarrekening dat je wilt gebruiken.

  - Slottermijn: Dit is het bedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer wilt aflossen. Door hier een bedrag voor te kiezen kun je de maandlasten verkleinen. Je lost hier dus tussentijds niet op af. Wel betaal je rente over dit bedrag, omdat je immers het bedrag leent.

  - Leeftijd: De financiering met Betaalplan moet afgelost zijn voor je 81e jaar. Bij een looptijd van 24 maanden voor de financiering, kan je dus tot 79 jaar Betaalplan afsluiten.

  - De leeftijd van de auto mag maximaal 15 jaar zijn. Voor die tijd moet de lening afgelost zijn.

  Overige kenmerken van Suzuki Betaalplan

  - Overlijdensrisicodekking: Een overlijden is al moeilijk en verdrietig genoeg. Nabestaanden hebben dan genoeg aan hun hoofd. Zorgen maken over een lopende lening is niet waar nabestaanden dan mee bezig zijn. Het openstaande bedrag van de lening, de restschuld, komt te vervallen, als de één van de contractanten voor 70 jarige leeftijd is overleden. Nabestaanden hoeven deze schuld dan in de meeste gevallen niet aan ons terug te betalen. Dit noemen we kwijtschelding. Meer informatie over kwijtschelding vind je in de algemene voorwaarden.

  - Vervroegd aflossen: Je kunt de lening boetevrij aflossen. Dat betekent zonder extra kosten een deel van de lening of het hele openstaande bedrag aflossen.

 • Download de Algemene voorwaarden van Suzuki Betaalplan.

 • Bij overlijden hebben we een regeling opgenomen in de voorwaarden. Als jij of je partner (als medecontractant) komt te overlijden, dan kom je in aanmerking voor kwijtschelding van de lening. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Lees hiervoor artikel 18 in de algemene voorwaarden Suzuki Betaalplan.

 • Wij doen onze uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening of dat je vindt dat zaken anders zouden moeten gaan. Wij hopen dat je ons daarover informeert.

  Klachten over onze financiële dienstverlening kun je mailen naar klachten@suzukifs.nl. Ons uitgangspunt is dat je binnen 14 dagen een schriftelijke reactie van ons ontvangt. Als deze termijn niet haalbaar is, informeren wij je daar tijdig over.

  Heb je onze klachtenprocedure doorlopen en ben je niet tevreden met de uitkomst? Je kunt een klacht melden bij het Kifid. Raadpleeg www.kifid.nl voor meer informatie en de adresgegevens. Je kunt er ook voor kiezen om een rechter over het geschil te laten beslissen.

 • Iedereen is verplicht zijn auto te verzekeren. Sluit je Suzuki Betaalplan af, dan dien je minimaal een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Wij adviseren een Allrisk autoverzekering. Wanneer je jouw gefinancierde auto total loss rijdt, moet je de volledige lening in één keer aflossen. Met een allrisk autoverzekering voorkom je dat je het bedrag met eigen geld moet betalen. Suzuki Financial Services biedt verzekeringen aan die aansluiten op de voorwaarden. Lees meer over ons verzekeringsaanbod.

Suzuki Betaalplan - Betalen

 • Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van jouw inkomsten en uitgaven. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Suzuki Financial Services bepaalt de maximale hoogte van de lening aan de hand van vaste criteria van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. We financieren nooit een hoger bedrag dan de aanschafwaarde van jouw auto.

 • Met onze rekentool krijg je inzicht wat de kosten per maand gaan zijn. Je kiest voor welk bedrag je wilt lenen en de looptijd van de lening. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij de Suzuki dealer voor informatie. Onze verkoopadviseurs kunnen ook direct een offerte voor je opmaken en indienen.

  Tip: Je kunt de uitkomst van de rekentool van de gewenste financiering naar jezelf mailen. Je kunt er dan nog even over nadenken.

 • Nee. Je hoeft geen aanbetaling te doen voor jouw auto. Met een aanbetaling of de inruilwaarde van jouw huidige auto kun je wel jouw maandbedrag verlagen.

 • Je mag kosteloos eerder aflossen dan de geplande looptijd. Bijvoorbeeld als je een financiële meevaller hebt gehad.

Je auto voordelig verzekerd met de Suzuki Autoverzekering

Je wilt je Suzuki natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren, maar niet te veel geld uitgeven. Welke dekking je ook kiest, met de Suzuki Autoverzekering is je auto altijd voordelig verzekerd voor reparaties en schadeherstel.

 • Eigen risico € 0,-

 • No-claimkorting tot 85%

 • Scherpe tarieven

Suzuki_verzekering_polis.jpg
*Rente varieert per hoogte kredietbedrag
Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten ontleend worden • Vraag je dealer voor een berekening op maat • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Suzuki Financial Services • Voor nieuwe Suzuki’s en occasions • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • met een minimum kredietbedrag van € 2.500; maximum € 175.000 • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Suzuki Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@suzukifs.nl

Bij Suzuki geregeld