*6 jaar* Suzuki-Garantie

6 jaar Suzuki-Garantie

Bewezen betrouwbaarheid. Voortaan krijg je niet 3 maar 6 jaar garantie op alle modellen.

WAT HOUDT 6 JAAR SUZUKI-GARANTIE IN?

Wanneer er binnen 6 jaar materiaal- en/of constructiefouten ontstaan dan zorgen wij voor reparatie of vervanging met originele onderdelen. En dat kost je niets extra, ook niet je eigen risico.

 • Algemene garantie: 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer.

 • Carrosseriegarantie: 12 jaar zonder kilometerbeperking

 • Lakgarantie: 3 jaar zonder kilometerbeperking.

6 JAAR SUZUKI-GARANTIE

Betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze betrouwbaarheid, die is bewezen. Daarom krijg je voortaan niet 3 maar 6 jaar garantie (tot een maximum van 150.000 kilometer) op alle modellen.

SUZUKI-GARANTIE

Elke nieuwe Suzuki heeft een algemene garantie van 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer.

CARROSSERIE-GARANTIE

Elk model van Suzuki is van uitstekende kwaliteit en daarom krijg je 12 jaar garantie tegen het doorroesten van binnenuit.

HYBRIDE GARANTIE

Op hybride modellen is ook een garantietermijn van 6 jaar of maximaal 150.000 kilometer van kracht op de volgende onderdelen:

 • Gecombineerde startmotor/dynamo (ISG)
 • Extra vermogensmodule (Lithium-ion batterij)

LAKGARANTIE

Op de lak van Suzuki’s geldt een garantieperiode van 3 jaar, zelfs zónder kilometerbeperking.


DOWNLOADDOCUMENTEN

In onderstaande documenten staan de Garantiebepalingen zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje en de Algemene voorwaarden voor de Suzuki Aanvullende Garantie.

BEWEZEN BETROUWBAARHEID

Suzuki_Vitara_white_logo

Suzuki betrouwbaar merk volgens onderzoek Consumentenbond

Suzuki presteert jaarlijks zeer goed in het onderzoek van de Consumentenbond. Suzuki is in 2022 zelfs bekroond tot meest betrouwbare automerk. In het laatste onderzoek eindigt Suzuki op de tweede plaats met een gemiddelde van 9,0!

Veel gestelde vragen Suzuki Aanvullende Garantie

 • Geleverd voor 1 januari 2021

  Op Suzuki’s geleverd tot en met 31 december 2020 heb je recht op 3 jaar fabrieksgarantie tot maximaal 100.000 kilometer.

  Geleverd na 1 januari 2021

  Voor nieuwe Suzuki auto’s die vanaf 1 januari 2021 via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd geldt bovenop de fabrieksgarantie een aanvullende garantie van 3 jaar (in totaal 6 jaar) tot een maximum kilometerstand van 150.000 km. Zie hiervoor de algemene voorwaarden Suzuki aanvullende garantie.

  Daarnaast heb je, ongeacht leverdatum 3 jaar lakgarantie en maar liefst 12 jaar carrosseriegarantie.

 • Ja, tijdens de garantieperiode kan de garantie (mits voldaan aan de gestelde voorwaarden) op de nieuwe eigenaar worden overgedragen. Individuele garantieafspraken die je persoonlijk met de leverancier maakt vallen niet onder de verantwoording van Suzuki Motor Corporation óf Suzuki Nederland. Deze dien je met de leverancier af te handelen.

 • Garantiereparaties tijdens de aanvullende garantie mogen uitsluitend door een officiële Nederlandse Suzuki (service)-dealer worden uitgevoerd. Raadpleeg je Onderhouds- en Garantieboekje en de garantievoorwaarden om na te gaan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op garantie.

 • De Suzuki Nederland aanvullende garantie is een specifieke toevoeging voor uitsluitend de Nederlandse markt. Eventuele gebreken die ontstaan terwijl je op reis bent in het buitenland dien je eerst te melden bij je dealer in Nederland die je adviseert wat te doen.

 • Nee, de Suzuki Nederland aanvullende garantie geldt alleen op auto’s die via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd.

 • Nee, in de eerste 3 jaar (of tot 100.000 km als dit eerder bereikt wordt) gelden de voorwaarden van de fabrieksgarantie zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje. In de resterende periode gelden de voorwaarden van de Suzuki Aanvullende Garantie.

 • In de aanvullende garantieperiode heb je geen recht op gratis vervangend vervoer. Informeer bij je Suzuki-dealer naar de mogelijkheden.

Heb je een Suzuki Extra Garantie polis?

Per 1 januari 2020 is Suzuki gestopt met het aanbieden van de Suzuki Extra Garantie polis. Dit betekent dat dit product niet meer nieuw afgesloten kan worden. Heb je een lopende Suzuki Extra Garantie polis? Lopende polissen worden tot einde looptijd uitgediend tegen gelijkblijvende voorwaarden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Suzuki Klantenservice.