*BANDEN SERVICE*<br/> voor je Suzuki

BANDEN SERVICE
voor je Suzuki

Er is altijd een Suzuki expert in de buurt die voor je klaarstaat.

Ga voor banden naar je Suzuki-dealer

Wanneer je van plan bent om nieuwe autobanden te kopen adviseert de Suzuki-dealer je graag wat de juiste bandenkeuze is voor jou. Laat ook je nieuwe autobanden monteren door een officiële Suzuki-dealer. Zij beschikken over gecertificeerde apparatuur voor het meten van de juiste bandenspanning en het op spanning brengen van de banden, het monteren van de wielen volgens de juiste montagevoorschriften en het uitbalanceren van de banden. Zo kan je met vertrouwen weer veilig wegrijden.

Suzuki_dealer_klant_balie

Bandenwisselen: Winter-, Zomer- en All Season banden

Zorg dat je banden onder je auto hebt die bestemd zijn voor het desbetreffende seizoen. Zo voorkom je dat banden onnodig snel slijten. In de zomer wordt het namelijk te heet voor de rubbersamenstelling van winterbanden en bij lage temperaturen hebben zomerbanden te weinig flexibiliteit in het rubber. De juiste banden bieden een betere grip en een kortere remweg. En je vermindert slijtage, waardoor je langer plezier hebt van je banden. Als je liever niet steeds wisselt en korte afstanden rijdt, overweeg dan All Season banden.

 • Gebruik winterbanden bij 7 °C of lager

 • Gebruik zomerbanden bij +7 °C

 • In veel wintersportlanden zijn winterbanden verplicht - check de regels per land op bandbewust.nl

Bandenprofiel

Bandenspanning

Wanneer je bandenspanning te hoog of te laag is, heb je niet alleen minder grip op de weg, ook zullen je banden hierdoor sneller slijten. Vanaf 2014 zijn Suzuki’s uitgerust met TPMS sensoren. Mocht de spanning van een band te laag of te hoog zijn, dan krijg je via het dashboard een signaal.

Bandenspanning

Bandenspanning controleren

Slijtage aan de buitenzijde van het loopvlak (op de schouders) van je band kan duiden op een te lage bandenspanning. Buitensporige bandenslijtage van het middelste gedeelte van het loopvlak kan duiden op een te hoge bandenspanning. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. Minimaal één keer in de twee maanden, maar het liefst iedere maand. Welke bandenspaning de banden onder jouw auto nodig hebben, kun je terugvinden in het instructieboekje van de auto of op het labeltje aan de binnenkant van de bestuurdersportier.

Suzuki_Service_bandenspanning.jpg

Banden vervangen

Er geldt een wettelijk minimale profieldiepte van 1,6 mm. Wanneer de 1,6 mm is bereikt, zie je dat aan de slijtageindicator in het profiel van de band. Dit zijn kleine rubberen blokjes in de hoofdgroeven van de band. Wanneer die gelijk staan met het profiel, weet je dat de band aan vervanging toe is en riskeer je zelfs een boete van de politie. Wanneer je veel kilometers rijdt slijten je banden sneller dan wanneer je je auto nauwelijks gebruikt. Daarnaast zijn ook je rijstijl, het type wegdek waar je veel rijdt, de bandenspanning, het type band en het type auto van invloed op de levensduur van je autobanden.

Bandenslijtage

Gebruik bij zomerbanden een 1 euromunt en bij winterbanden een 2 euromunt. Maar je kunt natuurlijk altijd even langs bij een Suzuki-dealer om het te laten opmeten.

Veelgestelde vragen

 • Zomerbanden bieden juist meer grip bij hoge temperaturen. Naast een zachter rubber hebben winterbanden ook een speciaal bandenprofiel. Het profiel heeft extra inkepingen die zich vastbijten in de sneeuw en zorgen voor een beter afvoer van sneeuw en water. Daardoor heb je meer grip op de weg en een kortere remweg.

 • In landen waar de winterse omstandigheden relatief mild zijn, zoals in Nederland, zijn All seasonbanden een goede optie. Deze banden vormen een compromis tussen zomer- en winterbanden en zijn vooral geschikt als de auto weinig kilometers maakt.

  Ten opzichte van winterbanden leveren All seasonbanden beduidend mindere prestaties bij sneeuw of regen. Wanneer je veel kilometers maakt of er een sportieve rijstijl op nahoudt raden wij altijd aan om te wisselen tussen zomer- en winterbanden. Dit is tevens de meest veilige optie.

  De prijzen van All seasonbanden zijn exclusief velgen. Dit is omdat de banden worden gemonteerd op de huidige velgen van jouw Suzuki. Hierdoor duurt de afspraak ook iets langer dan wanneer je een volledige set (winter)banden koopt. Daarnaast zijn de prijzen van toepassing bij aanschaf van een nieuwe Suzuki. Wil je All-seasonbanden op jouw huidige Suzuki? Vraag bij je Suzuki dealer naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

 • In Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland loop je de kans op een boete bij het niet hebben van winterbanden. Daarnaast kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid bij een aanrijding. In het ergste geval krijg je een deel van je (letsel)schade niet vergoed omdat je medeaansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

 • Gebruik winterbanden bij 7 °C of lager. Dit is meestal wanneer de ‘r’ in de maand zit, maar houd zeker de weersvoorspellingen in de gaten want tegenwoordig is dat niet vanzelfsprekend. Gebruik zomerbanden bij +7 °C.

 • De monteur is ongeveer 60 minuten bezig met het wisselen de banden. Heb je een complete set winterbanden, dus inclusief velgen, dan is de monteur ongeveer 30 minuten bezig. Klaar terwijl je wacht met een kop koffie of thee dus!

  Wij raden aan om deze afspraak direct te combineren met de Suzuki Wintercheck. De monteur controleert je Suzuki dan voor €19,95 op 18 essentiële punten.

 • Wanneer je bandenspanning te hoog of te laag is, heb je niet alleen minder grip op de weg, ook zullen je banden hierdoor sneller slijten. Vanaf 2014 zijn Suzuki’s uitgerust met TPMS sensoren. Mocht de spanning van een band te laag of te hoog zijn, dan krijg je via het dashboard een signaal. Slijtage aan de buitenzijde van het loopvlak (op de schouders) van je band kan duiden op een te lage bandenspanning. Buitensporige bandenslijtage van het middelste gedeelte van het loopvlak kan duiden op een te hoge bandenspanning. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. Minimaal één keer in de twee maanden, maar het liefst iedere maand.

 • Er geldt een wettelijk minimale profieldiepte van 1,6 mm. Het is aan te bevelen om zomerbanden al bij 2 mm te vervangen, winterbanden zelfs al bij een profieldiepte van 4 millimeter. Wanneer de 1,6 mm is bereikt, zie je dat aan de slijtageindicator in het profiel van de band. Dit zijn kleine rubberen blokjes in de hoofdgroeven van de band. Wanneer die gelijk staan met het profiel, weet je dat de band aan vervanging toe is en riskeer je zelfs een boete van de politie.

 • Je kunt natuurlijk altijd even langs de Suzuki-dealer om het profiel te laten opmeten, maar je kan dit ook zelf doen met een 1 euro munt. Zet de munt tussen de groeven van je band. Is het gouden randje van de munt nog zichtbaar? Dan is de band aan vervanging toe. Bij een winterband kun je hetzelfde doen, maar dan met een 2 euro munt en dan mag de zilveren buitenrand niet boven de groef uitsteken.

Er is altijd een Suzuki expert in de buurt die voor je klaarstaat. Want met bijna 100 Suzuki-dealers in heel Nederland kun je altijd rekenen op snelle betrouwbare service en duidelijke afspraken.

Maak eenvoudig online een afspraak
voor het omwisselen van je banden.

Het beste voor jouw Suzuki
is service van Suzuki.

Lees ook onze Blogs over banden