De mooiste bestemmingen voor een *winterse roadtrip*
BLOG

De mooiste bestemmingen voor een winterse roadtrip

10 geweldige bestemmingen voor een winterse roadtrip

De winter is het perfecte seizoen om met je Suzuki de weg op te gaan. Of je nu de ruige natuur in Nederland wilt ontdekken of richting een besneeuwd Europees landschap wilt rijden, de winter biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke roadtrip. Hier zijn tien geweldige bestemmingen voor een winterse roadtrip die je zeker in je agenda wilt zetten.

Winter_Veluwe
wild-hert-in-sneeuw-web

1. Veluwe, Nederland – Winterse bossen en wilde dieren

De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden in Nederland, en in de winter verandert dit landschap in een sprookjesachtig decor. De dichte bossen zijn vaak bedekt met een laagje sneeuw, waardoor het een idyllische plek is voor een rustige winterse roadtrip. Je kunt hier stoppen voor een lange wandeling, of op zoek gaan naar wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen.

Limburg
valkenburg-de-leukste-kerststad-van-nederland_24077_xl

2. Limburgse Heuvels, Nederland – Winterse charme dichtbij huis

Je hoeft niet ver van huis te gaan om het gevoel te hebben dat je in het buitenland bent. De Limburgse heuvels bieden een uniek landschap in Nederland, met glooiende wegen en pittoreske dorpen. In de winter worden deze heuvels vaak bedekt met een laagje rijp, wat het uitzicht extra magisch maakt. Een bezoek aan Valkenburg, met zijn sfeervolle kerstmarkten en verlichte grotten, is een must.

Ardennen
Ardennen2

3. De Ardennen, België – Avontuur en rust in de natuur

Voor wie van een actieve vakantie houdt, zijn de Belgische Ardennen een perfecte winterse bestemming. Dit heuvelachtige gebied biedt talloze mogelijkheden voor winterwandelen, mountainbiken en zelfs langlaufen. Het rustige landschap en de kleine dorpen zijn ideaal om even helemaal tot rust te komen.

Foto-P36-Sauerland-1
Sauerland

4. Sauerland, Duitsland – Sneeuwpret en sprookjesachtige dorpjes

Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt Sauerland, een van de meest populaire winterbestemmingen in Duitsland. De kronkelende wegen leiden je door charmante dorpjes en langs schilderachtige skigebieden. Vergeet niet te stoppen in Winterberg, waar je kunt rodelen, skiën of gewoon kunt genieten van een warme chocolademelk in een berghut.

winterlandschap-in-beieren-duitsland
neuschwanstein-castle-in-winter-1-1024x684

5. Beieren, Duitsland - Winterse traditie en adembenemende landschappen

De schilderachtige Beierse Alpen hebben veel te bieden: besneeuwde bergtoppen met daartussen volop mogelijkheden voor wintersporters. In de dalen zijn talrijke pittoreske meren te vinden en helemaal sprookjesachtig wordt het bij de vele betoverende kastelen in de omgeving, met als hoogtepunt het beroemde kasteel Neuschwanstein. Naast de prachtige natuur zijn er ook gezellige stadjes, zoals Garmisch-Partenkircken. De traditionele Beierse keuken is ook zeker het proberen waard.

Frankrijk
aussois-dorp-frankrijk_119101-174

6. Franse Alpen, Frankrijk - Het ultieme winterparadijs voor avonturiers

Ook de Franse Alpen bieden voor ieder wat wils. Wereldberoemd zijn skigebieden als Chamonix, Courchevel en Val d’Isère. Naast skiën en snowboarden zijn er ook volop mogelijkheden voor prachtige wandelingen met sneeuwschoenen. En wat dacht je van rodelen? Verken je liever de omgeving per auto, dan zijn er talloze routes door pittoreske bergdorpjes. Onderweg pauzeer je om te genieten van de uitstekende gastronomie.

Dolomieten
Dolomieten2

7. Dolomieten, Italië - Majestueuze pieken en serene winterlandschappen

De Italiaanse Dolomieten zijn in de winter een ideale omgeving voor wintersporters. Of voor wie gewoon van de prachtige natuur wil genieten. Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verken de vele kronkelende bergwegen en geniet ondertussen van imposante uitzichten over het besneeuwde landschap. Neem een pauze in een van de vele schilderachtige dorpjes die je onderweg tegenkomt en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken.

Picos
picos-de-europa

8. Picos de Europa, Spanje – Winterse pracht tussen ruige bergen

Voor een unieke winterse roadtrip in het zuiden van Europa, zijn de Picos de Europa in Noord-Spanje een fantastische bestemming. Dit ruige berggebied biedt dramatische landschappen met besneeuwde bergtoppen, diepe valleien en charmante bergdorpjes zoals Potes en Cangas de Onís. In de winter is het rustiger dan in de zomer, wat zorgt voor een serene sfeer. De wegen slingeren door adembenemende bergpassen en langs steile kliffen. Stop onderweg om van lokale lekkernijen zoals de beroemde blauwe kaas Cabrales te genieten, of maak een winterwandeling door het spectaculaire landschap.

Tsjechie
Tsjechie2

9. Noord-Bohemen, Tsjechië – Sprookjesachtige kastelen en besneeuwde bergen

Noord-Bohemen in Tsjechië is een verborgen juweeltje voor een winterse roadtrip. Dit schilderachtige gebied, bekend om zijn adembenemende natuur en historische bezienswaardigheden, verandert in de winter in een betoverend landschap van besneeuwde bossen en bergen. Rijd door de schilderachtige dorpjes en langs indrukwekkende kastelen zoals Slot Ještěd en Kasteel Houska, die met een dun laagje sneeuw bijna sprookjesachtig aanvoelen. De ruige bergen van het Lausitzer gebergte bieden prachtige uitzichten en zijn ideaal voor winterwandelingen en zelfs skiën.

Kroatie 2
Dubrovnik2

10. Kroatië – Winterse schoonheid aan de Adriatische kust

Kroatië staat bekend om zijn zonovergoten zomers, maar in de winter biedt dit land een verrassende en serene kant voor een unieke roadtrip. Vooral in de regio's rond de Dinarische Alpen en de Plitvice Meren wordt het landschap omgetoverd tot een winterparadijs. De beroemde Plitvice Meren, die in de zomer bruisen van leven, zijn in de winter vaak bedekt met een schitterende laag ijs, terwijl de watervallen in spectaculaire ijsformaties veranderen. Een mooie afsluiter van je roadtrip is Dubrovnik; elk jaar in december en januari vind hier een sfeervol winterfestival plaats.

Veilig en zorgeloos op pad met Suzuki

Of je nu dicht bij huis blijft of een bestemming verder in Europa opzoekt, met een Suzuki ben je altijd verzekerd van een comfortabele en veilige rit. Zorg ervoor dat je auto klaar is voor de winter, pak warme kleding in en geniet van de reis!

Tip: Bezoek je Suzuki-dealer voor een wintercheck voordat je op reis gaat!

Suzuki_S-Cross_hero_snow.jpg