De *Elektrische auto* van Suzuki
BLOG

De Elektrische auto van Suzuki

komt sneller dan je denkt

Elektrische auto van Suzuki

De volledig elektrische auto van Suzuki komt sneller dan je denkt. Al in 2025 arriveert de eerste elektrische Suzuki in de showroom. Suzuki maakt in 2024 meer bekend over haar veelbelovende nieuwe elektrische B segment SUV. Daarmee is de koek nog niet op, want tot en met 2030 presenteert Suzuki in Europa in totaal vijf gloednieuwe modellen met een elektrische aandrijflijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de elektrische auto's van Suzuki?
Schrijf je in en wij informeren je als een van de eersten!

Forse investeringen

Suzuki investeert fors in volledig elektrische auto’s. Het gaat de komende jaren zelfs om meer dan 30 miljard euro. De doelstelling is helder: rond 2030 moet ongeveer 80 procent van alle verkochte Suzuki’s een elektrische aandrijflijn hebben. In 2024 wordt de eerste volledig elektrische Suzuki voor de Europese markt aangekondigd, dat wordt een compacte crossover. De Suzuki eVX Concept geeft een zeer concrete vooruitblik op dit veelbelovende model.

Suzuki_eVX
Suzuki_eVX_elektrische_auto_2

Suzuki eVX Concept

De naam eVX staat voor Emotional Versatile Cruiser. De auto is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog en biedt dankzij een forse wielbasis uitzonderlijk veel interieurruimte. Het studiemodel heeft vierwielaandrijving en beschikt over een 60 kWh grote batterij, goed voor een rijbereik tot wel 500 kilometer volgens WLTC (de rijcyclus van de WLTP-meetmethode). De auto oogt stoer, modern en dynamisch.

Suzuki eWX Concept

Dit conceptmodel betreft een compacte crossover met een lengte van 3,39 meter, breedte van 1,47 meter en hoogte van 1,62 meter. De elektrische aandrijflijn maakt een actieradius mogelijk van 230 kilometer. Het interieur blinkt uit door slim omgaan met ruimte binnen de compacte buitenmaten en praktische gebruiksmogelijkheden.

Suzuki_eWX_elektrische_auto_2
suzuki-plannen-2030-modellen

Welke elektrische auto’s komen er nog meer?

Naast een productieversie van de eVX Concept komt Suzuki ook met andere volledig elektrische modellen. Tijdens een officiële presentatie heeft Suzuki aan het grote publiek een line-up van vijf modellen gepresenteerd. Op de vrijgegeven afbeelding zien we een compacte Wagon R-achtige gezinsauto (eWX), een elektrische terreinauto met Jimny-design en een drietal elektrische hatchbacks of crossovers. Suzuki geeft de komende tijd meer informatie vrij over alle elektrische modellen. Ook heel relevant blijven alle modellen die Suzuki nu al levert.

Duurzame mobiliteit

Het toepassen van technologie om tot meer verantwoorde mobiliteit te komen gebeurt namelijk al heel erg lang bij Suzuki. Denk hierbij aan mild-hybride, full-hybrid en plug-in hybride technologie. Ook het relatief lage gewicht van bijvoorbeeld de Suzuki Ignis en Swift draagt direct bij aan een lagere CO2-uitstoot. Hierdoor is Suzuki in staat om uiterst kostenefficiënt, moderne mobiliteit met lage uitstoot, zo bereikbaar mogelijk te houden. Ook in de toekomst. Uiteindelijk heeft Suzuki voor iedereen een passende aandrijflijn die aansluit bij alle wensen en verwachtingen.

Schrijf je in en we houden je op de hoogte van alle updates rondom elektrische Suzuki's.