Suzuki <br/> #*eWX Concept<br/>*#

Suzuki
eWX Concept

Wil je op de hoogte blijven van de eWX Concept en onze elektrische toekomstplannen? Schrijf je hier in!

De elektrische stadsauto
Suzuki eWX Concept

Suzuki presenteert de volledig elektrische eWX, een compacte stadsauto voor wie een beetje extra plezier zoekt in zijn stadsleven.

Wil je op de hoogte blijven van de Suzuki eWX Concept en onze elektrische toekomstplannen?

Suzuki eWX

Op de Japan Mobility Show 2023 presenteerde Suzuki de eWX, een compact batterij-elektrisch studiemodel dat comfort en plezier brengt naar stedelijke mobiliteit. De eWX Concept is een Japanse benadering van praktische dagelijkse inzetbaarheid en de mogelijkheid voor lokale emissievrije mobiliteit. Het maakt van de eWX de perfecte reisgenoot voor in de stad.

Suzuki_eWX_elektrische_auto_4
Suzuki_eWX_elektrische_auto_3

Elektrificatie bij Suzuki

De elektrificatie van auto’s is minder ingrijpend dan men misschien denkt. We kunnen auto’s gewoon blijven gebruiken zoals voorheen, maar dan zonder brandstof te hoeven tanken. Vanaf 2025 brengt Suzuki een reeks volledig elektrische modellen op de markt. Behalve de eVX Concept, waar in de loop van 2024 meer over bekend wordt gemaakt, presenteert Suzuki nu ook de eWX Concept.

Compact en volwassen

De volledig elektrische eWX is ontworpen als partner voor het dagelijks leven. Behalve dat hij je van A naar B brengt, biedt hij ook de praktische eigenschappen en het rijplezier dat je van een Suzuki mag verwachten. Met een lengte van 3,40 meter, een breedte van 1,48 meter en een hoogte van 1,62 meter is de eWX een zeer compacte auto. De actieradius van 230 kilometer biedt een volwassen rijbereik en brede inzetbaarheid, waardoor ook de ritjes buiten de stad geen probleem zijn.

Suzuki_eWX_elektrische_auto_7
Suzuki_eWX_elektrische_auto_5

Functioneel en speels design

Kenmerkend voor het design van de eWX is het eenvoudige ontwerp met rechte, strakke lijnen. De afgeronde hoeken geven de auto een vriendelijke touch, terwijl de tweekleurige carrosserie samen met de neon-kleurige accenten het speelse karakter van deze elektrische auto benadrukt. De plaatsing van de wielen op de hoeken zorgt ervoor dat de binnenruimte optimaal is te benutten voor de inzittenden en hun bagage.

Simpel en fris interieur

Wie plaatsneemt in de eWX, zal direct het comfort van de stoelen opmerken. Ze zijn zo comfortabel dat ze doen denken aan de woonkamerstoelen van thuis. Verder zet het speelse thema van het exterieur van de eWX zich voort in het interieur, waar behalve voor afgeronde hoeken ook een grote rol is weggelegd voor de neon-kleurige accenten. De felle kleur vormt samen met het wit en het zwart een interessant kleurenpalet.

Suzuki_eWX_elektrische_auto_9
Suzuki_eWX_elektrische_auto_10

Het ‘zwevende’ dashboard beslaat de gehele breedte van de auto. Dit geeft niet alleen rust voor het oog, maar geeft ook een gevoel van ruimte en elegantie. Het paneel huisvest tevens het instrumentenpaneel voor de bestuurder. Eronder zijn fysieke knoppen te vinden voor onder meer de klimaatcontrole. De bestuurder kan die bedieningsknoppen blindelings vinden, zonder zijn ogen van de weg te hoeven halen.

Schrijf je in en we houden je op de hoogte van alle updates rondom de eWX Concept en onze elektrische toekomstplannen.