Suzuki <br/> #*eVX Concept<br/>*#

Suzuki
eVX Concept

Wil je op de hoogte blijven van de eVX Concept en onze elektrische toekomstplannen? Schrijf je hier in!

De volledig elektrische
Suzuki eVX Concept

In 2025 staat de eerste volledig elektrische Suzuki in de showroom, dat wordt een compacte crossover. Suzuki maakt in 2024 meer bekend over deze nieuwe batterij-elektrische B segment SUV. De Suzuki eVX Concept geeft een zeer concrete vooruitblik op dit veelbelovende model.

Wil je op de hoogte blijven van de Suzuki eVX Concept en onze elektrische toekomstplannen?

eVX blijft trouw aan 4x4 DNA

De naam eVX staat voor Emotional Versatile Cruiser. De eVX slaat een brug tussen de avontuurlijke geest van Suzuki en de verfijnde kenmerken van EV-technologie.

suzuki-eVX-concept-foto3
Suzuki_eVX_elektrische_auto_1

Het nieuwe 4WD-systeem dat speciaal gebouwd is voor volledig elektrische modellen bouwt voort op het 4x4 DNA van het merk en combineert het met de kracht, souplesse en wendbaarheid die elektrisch rijden biedt. Het systeem is een doorontwikkeling van het indrukwekkende ALLGRIP-systeem dat zowel op verhard als onverhard uitstekende tractie levert.

Avontuurlijke SUV

De nieuwe eVX beschikt over alle kenmerken van een SUV, zoals een interieur dat ruim en comfortabel is. De verhoogde zit biedt overzicht en geeft vertrouwen.

Suzuki_eVX_elektrische_auto_8
suzuki-eVX-concept-foto3

Het design van de eVX nodigt uit om avonturen te beleven. Hij heeft een robuuste en dynamische uitstraling, wat benadrukt wordt door diverse details in de koets en de wielen die op alle vier de hoeken gepositioneerd zijn. Het driepunts lichtsignatuur, de scherpe lijnen en de futuristische accenten, samen met de lange wielbasis en het langgerekte silhouet maken van de eVX een stoere crossover en onmiskenbaar een Suzuki.

De eVX in cijfers

De auto is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog en biedt dankzij een forse wielbasis uitzonderlijk veel interieurruimte. Het studiemodel heeft EV 4WD en beschikt over een 60 kWh grote batterij, goed voor een rijbereik tot wel 500 kilometer. Uiteraard biedt de aandrijflijn de eigenschappen die passen bij elektrisch rijden, zoals direct beschikbaar koppel, soepel, vlot, comfortabel en stilte aan boord.

suzuki-eVX-concept-foto2
suzuki-eVX-concept-foto5

Stijlvol interieur

De ruimte in de eVX is een balans tussen geavanceerde technologie en functioneel, robuust design. Eén van de voordelen van een elektrische auto is de royale binnenruimte, die nog eens extra geaccentueerd wordt door het gebruik van een transparant, zwevend display.

Het driedimensionale design geeft daarbij bepaalde robuustheid en een gevoel van veiligheid die past bij een SUV. Het simpele, maar vernuftige interface brengt de ervaring in het interieur naar een hoger niveau.

Suzuki_eVX_elektrische_auto_7
Suzuki_eVX_Rhino

Een uniek detail van het sfeervolle interieur is de verlichte automaatselectieknop waarin een sculptuur van een neushoorn is aangebracht. Een bewuste keuze, want bij Suzuki zetten we ons al jaren in voor het voortbestaan van de zwarte neushoorn in de vorm van de Suzuki Rhino Club.

Schrijf je in en we houden je op de hoogte van alle updates rondom de eVX Concept en onze elektrische toekomstplannen.