Suzuki betrouw-baarste merk van 2022
Persbericht

Suzuki betrouw-baarste merk van 2022

Suzuki betrouwbaarste merk van 2022 volgens onderzoek Consumentenbond

Hoge cijfers voor Ignis, Swift, Vitara en S-Cross

Suzuki is het betrouwbaarste automerk van Nederland. Uit onderzoek van de Consumentenbond komt Suzuki als betrouwbaarste merk naar voren, met een zeer hoge score voor alle modellen van Suzuki in het onderzoek.

  • Rapportcijfer van 8,5 voor Suzuki: betrouwbaarste automerk van 2022
  • Suzuki Vitara een van de betrouwbaarste auto’s in onderzoek
  • Zes jaar garantie op alle modellen

Vitara een van de betrouwbaarste auto’s

Betrouwbaarheid is één van de belangrijke kernwaarden van Suzuki. Ook dit jaar vertaalt dat zich in een zeer goed resultaat in het jaarlijkse betrouwbaarheids-onderzoek van de Consumentenbond. Na de tweede plek van afgelopen jaar, staat Suzuki in 2022 weer op de koppositie. Gemiddeld krijgt Suzuki dit jaar een 8,5 van de deelnemers aan het onderzoek. Alle Suzuki’s in het onderzoek krijgen een zeer hoge score: zo behaalt de Ignis een 8,6, de Swift een 8,3, de S-Cross een 8,8 en de Vitara zelfs een 8,9. Hiermee behoort de Vitara tot de betrouwbaarste auto’s van het onderzoek van dit jaar.

Suzuki_Vitara_white_logo

Betrouwbaarheid

Na jaren in de top 5 en top 3 van het onderzoek van de Consumentenbond, is Suzuki dit jaar terug op de hoogste trede. Vijf jaar geleden in 2017, was Suzuki ook al het meest betrouwbare automerk volgens het onderzoek van de Consumentenbond.

Online enquête

Het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek staat in de Consumentengids van november 2022. Het onderzoek van de Consumentenbond is een online enquête die dit jaar is ingevuld door 8.800 eigenaren van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen gaan over de eventuele gebreken die hun auto het afgelopen jaar heeft vertoond. Eventuele mankementen worden ingedeeld naar zwaarte. Als een reparatie kan wachten, weegt dat minder zwaar mee (20%) dan als de auto direct naar de garage moest (35%) of echt niet verder kon rijden (45%). Alle resultaten zijn per merk en model opgeteld en vervolgens is de gemiddelde score bepaald. Zo kunnen alle scores met elkaar vergeleken worden, ongeacht of de auto veel of weinig verkocht is.

Zes jaar garantie

Om het vertrouwen in de producten extra te benadrukken en consumenten nog meer zekerheid te geven, biedt Suzuki Nederland sinds vorig jaar een uitgebreide garantietermijn van zes jaar/ 150.000 kilometer op elke nieuwe Suzuki auto die door Suzuki Nederland is geleverd aan een officiële Suzuki-dealer.

6jaargarantie-takumi-02.png

Download persbericht en beeldmateriaal