Suzuki onthult #*de nieuwe Swift*#
Persbericht

Suzuki onthult de nieuwe Swift

Nieuwe Suzuki Swift: meer rijplezier dan ooit tevoren

Suzuki presenteert de geheel nieuwe Swift. De vierde generatie van Suzuki’s bestseller is nog altijd trouw aan het origineel, maar zet op alle fronten grote stappen. De nieuwe Suzuki Swift is geëvolueerd tot een verfijnde en slimme compacte auto met een fris ontwerp en geavanceerde veiligheidstechnologieën. Als vanouds staat hij garant voor ongekend rijplezier om iedere dag van te genieten.

 • Compleet nieuwe Smart Hybrid 12V aandrijflijn, ook met CVT-automaat
 • Verkrijgbaar met AllGrip, uniek in het B-segment
 • Standaard met 9-inch HD touchscreen en meerdere veiligheidssystemen
 • Verbeterd HEARTECT-platform biedt nog meer verfijning en comfort
 • Nederlandse marktintroductie begin tweede kwartaal 2024

Suzuki Swift wereldwijd geliefd

De Suzuki Swift is al jarenlang favoriet onder consumenten over de hele wereld die op zoek zijn naar een stijlvolle hatchback die ook ‘fun to drive’ is. Sinds de introductie van de Swift als wereldwijd model in 2004 heeft de auto talloze prijzen gewonnen. Sinds oktober 2003 heeft Suzuki al meer dan 9 miljoen exemplaren verkocht in 169 landen en regio’s.

De geheel nieuwe Suzuki Swift bouwt voort op de sterke productkenmerken van de eerdere generaties. Hij biedt standaard een uitgebreide (veiligheids)uitrusting en wordt leverbaar met een geheel nieuwe en bovenal zuinige Smart Hybrid-aandrijflijn. Daarnaast behoudt de Swift zijn compacte afmetingen en lage gewicht, wat zich vertaalt in een gunstig tarief voor de wegenbelasting. Suzuki heeft zich bij de ontwikkeling van de nieuwe Swift opnieuw gefocust op rijplezier, maar voegt daar ook een hoog niveau van comfort, efficiëntie en veiligheid aan toe.

Nieuwe_Suzuki_Swift_blauw_stad_driekwartvoor_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_blauw_bos_achter_uitsnede

HEARTECT-platform

De vierde generatie Suzuki Swift is gebaseerd op een doorontwikkelde versie van het HEARTECT-platform, met een sterke focus op comfort en geluidsisolatie. Ten opzichte van het uitgaande model is er in de nieuwe Swift meer isolatiemateriaal te vinden, zijn er bij de portieren en achterklep verbeterde rubbers geplaatst en worden er vloeistof gevulde motorsteunen toegepast. Een noviteit is een speciale torsie-as windgeleider die ook bijdraagt aan de stilte en het lage energieverbruik van de Swift. Hetzelfde geldt voor 16” wielen met aerodynamisch gevormde lichtmetalen velgen.

Afmetingen nieuwe Suzuki Swift

De nieuwe Swift is 3.860 mm lang, 1.735 mm breed en 1.495 mm hoog. Daarmee heeft hij nagenoeg dezelfde buitenmaten als het uitgaande model. Het model is in hoogte en lengte slechts 15 mm gegroeid. De bagageruimte is met een inhoud van 265 liter (VDA) ongewijzigd gebleven. Met neergeklapte rugleuning is er 589 liter voorhanden (VDA), een toename van 10 liter. Tevens is het inladen van bagage eenvoudiger dan ooit dankzij de grotere opening van de kofferbak en een lagere tildrempel.

Design

De nieuwe generatie Suzuki Swift is onmiddellijk herkenbaar. Het vertrouwde design straalt zelfvertrouwen en avontuur uit. Kenmerken zijn de pianozwarte grille en kenmerkende L-vormige LED-lichtunits die overgaan in afgeronde schouderlijnen, geaccentueerd door uitlopende spatborden. Aan de zijkant vallen gespierde contouren en het optisch ‘zwevende’ dakontwerp op. De driedimensionale LED-achterlichten en de brede achterbumper geven de nieuwe Swift een krachtige, volwassen, maar ook speelse uitstraling die opvalt op de weg.

Energieke carrosseriekleuren

Het kleurenpalet van de nieuwe Suzuki Swift bestaat uit negen tinten, waarvan zes nieuwe. Nieuwe single-tone kleuren zijn Frontier Blue Pearl Metallic, Cool Yellow Metallic en Caravan Ivory Pearl Metallic. Suzuki levert ook opvallende dual-tone lakafwerkingen waarbij het dak – afhankelijk van de kleur – is afgewerkt in Super Black Pearl of Mineral Gray Metallic. De kleuren Burning Red Pearl Metallic en Frontier Blue Pearl Metallic bestaan uit een drielaagse coating, wat resulteert in een rijke textuur en zeer verzadigde tinten.

Nieuwe_Suzuki_Swift_rood_stad_achter_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_geel_stad_driekwartvoor

Interieur

De nieuwe Swift beschikt over een ruim en comfortabel interieur met een sterke focus op ergonomie. De middenconsole en bedieningselementen zijn subtiel naar de bestuurder gericht voor extra gebruiksgemak. Het dashboard biedt een mix van hoogwaardige componenten in zwart en lichtgrijs. Suzuki maakt verder gebruik van sierelementen met een satijnen afwerking voor een sportieve en dynamische uitstraling. In het interieur zijn diverse opbergvakken te vinden voor spullen, waaronder een groter dashboardkastje.

Nieuwe_Suzuki_Swift_dashboard_2000x1300
Nieuwe_Suzuki_Swift_interieur

Vooruitstrevende connectiviteit

Elke versie van de nieuwe Suzuki Swift wordt standaard geleverd met een infotainmentsysteem inclusief 9-inch touchscreen en geïntegreerde navigatie. Het systeem ondersteunt zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ via Wi-Fi of USB-connectie en biedt verder stemherkenning en Bluetooth®-muziekweergave. Het systeem geeft ook informatie weer over de status van het voertuig.

Daarnaast behoort Suzuki Connect tot de standaarduitrusting. Dit maakt gebruik van de datacommunicatiemodule (DCM) van het voertuig om gebruikers in realtime met hun voertuigen te verbinden via de Suzuki Connect-app. Gebruikers profiteren van handige functies via de Suzuki Connect-app, waarvan sommige nu ook beschikbaar zijn via het touchscreen in de auto:

 • Statusmelding
 • Geparkeerde autozoeker
 • Rijgeschiedenis
 • Geofencing
 • Beveiligingsmelding
 • Waarschuwingslichtmelding
 • Periodiek onderhoud

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Suzuki Swift heeft een bijzonder rijke veiligheidsuitrusting. Aan de basis van alle veiligheidssystemen staat het Suzuki Safety System Pro. Dit omvat het nieuwe Dual Sensor Brake Support II (DSBS II) met millimetergolfradar en een monoculaire camera. Dit systeem detecteert tegemoetkomende voertuigen, fietsen en voetgangers en helpt om frontale, diagonale en zijdelingse botsingen te voorkomen. Bij een dreigend ongeval wordt de bestuurder gewaarschuwd met akoestische en visuele signalen. Als de bestuurder niet reageert of onvoldoende remt, wordt automatisch een remingreep uitgevoerd om een botsing te voorkomen of de impact daarvan te verminderen.

Lane Keeping Assist (LKA)

De nieuwe Suzuki Swift is uitgerust met Lane Keeping Assist (LKA). Als Adaptive Cruise Control (ACC) actief is, helpt LKA de bestuurder om de auto in het midden van de rijstrook te houden. Als het systeem merkt dat een aangrenzend voertuig of constructie, zoals een tijdelijke wegversperring of een ander obstakel, te dichtbij komt, biedt het stuurhulp om een ​​veilige afstand te helpen behouden.

Bestuurder monitoren (DMS)

In het instrumentenpaneel is een (wettelijk verplichte) camera ingebouwd die de ogen en het gezicht van de bestuurder in de gaten houdt. Als het systeem vermoeidheid detecteert, in slaap valt of van de weg wegkijkt, klinkt er een waarschuwingssignaal en verschijnt er een waarschuwingsbericht op het informatiedisplay. De Swift wordt ook leverbaar met geavanceerde veiligheidssystemen zoals:

 • Lane Departure Prevention (LDP)
 • Verkeersbordherkenning (TSR)
 • Dodehoekmonitor (BSM)
 • Waarschuwing voor kruisend verkeer achter (RCTA)
 • e-Call

Nieuwe Smart Hybrid 12V aandrijflijn

Suzuki rust de nieuwe Swift uit met een nieuwe Smart Hybrid 12V-aandrijflijn (SHVS). Het systeem bestaat uit een geheel nieuwe atmosferische Z12E 1,2-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 60 kW (81 pk) en 110 Nm koppel, aangevuld met elektromotor van 2,3 kW en 50 Nm. Dankzij het SHVS mild hybrid-systeem wint de Swift energie terug tijdens afremmen. De kinetische energie die wordt gegenereerd tijdens het vertragen, wordt omgezet en opgeslagen in een compacte lithium-ion batterij. De aandrijflijn levert tot wel 10% extra koppel bij lagere toerentallen in combinatie met een lager brandstofverbruik, lagere emissies, een groter reactievermogen en verbeterde prestaties. De nieuwe 1,2-liter benzinemotor is verkrijgbaar met een verbeterde handgeschakelde vijfbak of comfortabele CVT-automaat.

AllGrip Auto

De nieuwe Swift is daarnaast verkrijgbaar met AllGrip Auto. Een unicum in dit segment. Dit is een automatisch vierwielaandrijvingssysteem dat in werking treedt als het systeem merkt dat er gripverlies optreedt op de vooras. Bij een slippend voorwiel schakelt een koppeling razendsnel in om koppel over te brengen naar de achterwielen, waardoor extra tractie ontstaat bij het rijden op besneeuwde wegen of andere gladde oppervlakken.

Marktintroductie

De nieuwe Suzuki Swift wordt aan het begin van het tweede kwartaal van 2024 in de showroom verwacht en wordt net als andere producten van Suzuki standaard geleverd met zes jaar garantie. Meer informatie over specificaties, kleuren, uitrustingsniveaus en prijzen maakt Suzuki op een later moment bekend.

*Apple, Apple CarPlay, iPhone en Siri zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.
*Google, Android, Android Auto en andere merken zijn handelsmerken van Google LLC.
*Bluetooth is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc

Download persbericht en beeldmateriaal