Swift meest zuinige benzineauto
Nieuws

Swift meest zuinige benzineauto

AD concludeert dat de Suzuki Swift de meest zuinige benzinemotor heeft.

Benzine is nog nooit zo duur geweest als nu. Daarom wordt het voor veel autorijders belangrijker om een zuinige auto te kiezen. Dan zit je bij Suzuki goed, want het AD heeft de Suzuki Swift uitgeroepen tot meest zuinige benzineauto op dit moment. Voor wie bijvoorbeeld een Plug-in Hybrid auto zoals de Across nog niet binnen handbereik ligt, kan deze sportieve vijfdeurs met spaarzame benzinemotor een uitkomst zijn.

AD onderzoekt de meest zuinige benzineauto’s

Voor het artikel heeft het AD de Carbase-datebase van Autoweek geraadpleegd om te kijken welke benzineauto’s het meest zuinig zijn op dit moment. Op basis van het gemiddelde gecombineerde WLTP-verbruik heeft het AD vijf auto’s geselecteerd die het meest zuinig zijn. Uit deze cijfers blijkt de Suzuki Swift Smart Hybrid met 1.2 Dualjet motor het meest voordelig te zijn. Hiermee laten wij zien dat een benzineauto met een klein, maar slim hybridesysteem ook onder een gemiddeld verbruik van 4.8 l/100 km kan rijden*.

Swift header foto.jpg

De Swift is meer dan alleen zuinig

Naast het uitblinken in zuinigheid heeft de Swift nog veel meer voordelen. Deze populaire hatchback rijdt ook nog eens super lekker én veilig. De Swift rijdt en kijkt met je mee. Zo voorkom je ongelukken door de technieken van het Suzuki Safety System, waaronder Radar Brake Support. Tevens is de Swift voorzien van extra comfort, zoals het Multi Media systeem met Apple CarPlay, Android AutoTM & MirrorLink compatibiliteit en Adaptive cruise control. Laat je verrassen door de comfort en veiligheid, maar ook de hoeveelheid ruimte die deze compacte vijfdeurs biedt.

* Het hier genoemde brandstofverbruik en de emissie is gemeten op basis van de in de specificatie genoemde Europese testmethode. Deze test werd uitgevoerd onder in Europese richtlijnen voorgeschreven testcondities.Het praktijkverbruik kan daarom afwijken, want het is onder meer sterk afhankelijk van jouw rijgedrag en de rijomstandig heden (zoals weersomstandigheden, belading, bandenspanning, stroomgebruikers en het wegdek).