Onderzoek Consumenten-bond
Persbericht

Onderzoek Consumenten-bond

Suzuki tweede in betrouwbaarheidsonderzoek Consumentenbond. Hoge cijfers voor Ignis, S-Cross en Vitara

Suzuki tweede in betrouwbaarheidsonderzoek Consumentenbond

Betrouwbaarheid is een belangrijke kernwaarde van Suzuki. Dat blijkt ook uit het nieuwste betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond, waarin Suzuki uitgeroepen wordt als tweede betrouwbaarste automerk, nipt achter de winnaar.

  • Suzuki Vitara een van de betrouwbaarste auto’s in onderzoek
  • Rapportcijfer van 8,3 voor Suzuki: tweede plaats
  • Zes jaar garantie op alle modellen

Vitara

Suzuki presteert jaarlijks zeer goed in het onderzoek van de Consumentenbond. Zo was Suzuki in 2017 het meest betrouwbare merk en behoorde het ook in de jaren erna tot de vijf betrouwbaarste automerken volgens het onderzoek van de Consumentenbond. Gemiddeld krijgt Suzuki dit jaar een 8,3 van de deelnemers uit het onderzoek. Alle Suzuki’s in het onderzoek krijgen een zeer hoge score: zo behaalt de S-Cross een 8,4, de Ignis een 8,7 en de Vitara zelfs een 9, een van de hoogste cijfers in het onderzoek.

Online enquête

Het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek staat in de Consumentengids van november 2021. Het onderzoek van de Consumentenbond is een online enquête onder zo’n 7.000 eigenaars van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen gaan over de eventuele gebreken die hun auto het afgelopen jaar heeft vertoond. Eventuele mankementen worden ingedeeld naar zwaarte. Zo telt het sterker mee (35%) als de auto direct naar de garage moest. Alle resultaten zijn per merk en model opgeteld en vervolgens is de gemiddelde score bepaald. Zo kunnen alle scores met elkaar vergeleken worden, ongeacht of de auto veel of weinig verkocht is.

Zes jaar garantie

Om het vertrouwen in de producten extra te onderstrepen en consumenten nog meer zekerheid te geven, heeft Suzuki Nederland begin dit jaar de garantietermijn van alle Suzuki auto’s uitgebreid. Vanaf 2021 biedt Suzuki Nederland zes jaar / 150.000 kilometer garantie op elke nieuwe Suzuki auto die door Suzuki Nederland is geleverd aan een officiële Suzuki-dealer. Voorheen was dit 3 jaar / 100.000 kilometer.

Download persbericht en beeldmateriaal