*Voordelen nieuwe auto* ten opzichte van occasion
BLOG

Voordelen nieuwe auto ten opzichte van occasion

BP geld lenen kost geld.jpg

Voordelen nieuwe auto ten opzichte van occasion

Het is een lastig dilemma: ga je voor een occasion of kies je toch voor nieuw? Een nieuwe auto heeft bijzonder veel voordelen ten opzichte van een occasion, zoals een gunstige TCO (Total Cost of Ownership). Leuk hoor, maar die hogere nieuwprijs dan? Opgelost: in een keer de volle som betalen hoeft niet. Dankzij een scherpe financiering of private lease kan jij tegen een gunstig maandtarief genieten van een nieuwe auto die helemaal is afgestemd op jouw wensen.

Suzuki_S-Cross_SAF_mountainbikers

De voordelen van een nieuwe auto

Het rijden in een nieuwe auto biedt veel voordelen ten opzichte van een occasion. Dat lichten we natuurlijk graag even toe. Nieuwe auto's worden vaak ontwikkeld met de nieuwste technologieën en motoren die zuiniger en milieuvriendelijker zijn. Deze moderne motoren hebben een lager brandstofverbruik, wat betekent dat je minder vaak hoeft te tanken en zo op lange termijn geld bespaart. Omdat nieuwe auto’s doorgaans lichter zijn door moderne materialen, betaal je vaak ook minder wegenbelasting. Helemaal bij Suzuki, met auto’s die opvallen door hun lage voertuiggewicht.

Extra garantie

Ook de garantie van een nieuwe auto is natuurlijk beter. Op een nieuwe Suzuki profiteer je van maar liefst zes jaar garantie. Dit betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over onverwachte reparatiekosten. Daarnaast hebben nieuwe auto’s minder onderhoud nodig omdat alle onderdelen nieuw zijn en nog geen slijtage vertonen. Dit kan je dus niet alleen geld, maar ook tijd besparen. En daar kan jij weer leuke dingen mee doen!

Suzuki_S-Cross_SAF_mountainbikers_4
Suzuki_Swift_SAF_joggers_interieur

Dat persoonlijke randje

Nog een belangrijk voordeel van een nieuwe auto is de aanwezigheid van de nieuwste veiligheidssystemen. Denk hierbij aan automatische noodremassistentie, rijstrookassistentie en dodehoekbewaking. Daarnaast zijn nieuwe auto’s vrijwel altijd voorzien van moderne infotainmentsystemen en connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto. Kortom, je komt niets te kort. Ook niet als het gaat om personalisatie. Want een nieuwe auto geeft je de vrijheid om de auto helemaal af te stemmen op jouw smaak. De juiste kleur, bekleding, opties, het kan allemaal. Concessies doen is niet nodig.

Gunstige TCO

Houd bij de zoektocht naar een andere auto – of dat nu een nieuwe of gebruikte is - ook vooral naar de TCO, een afkorting voor de Total Cost of Ownership. Dit geeft een overzicht van alle kosten die komen kijken bij het bezitten van een auto. Dit omvat niet alleen de aanschafprijs, maar ook de kosten voor brandstof, onderhoud, reparaties, verzekeringen, belastingen en afschrijving. Vaak wordt gedacht dat een occasion voordeliger is dan een nieuwe auto, maar dit is niet altijd het geval. Een occasion kan op het eerste gezicht goedkoper lijken, maar hogere onderhoudskosten en een snellere waardevermindering kunnen op de lange termijn juist duurder uitpakken.

Suzuki_Swift_SAF_joggers
Suzuki_S-Cross_SAF_mountainbikers_2

Een financiering biedt uitkomst

Een van de nadelen van een nieuwe auto kan de hogere aanschafprijs zijn. Gelukkig zijn er betaalopties zoals een scherpe financiering die dit ‘obstakel’ kunnen overbruggen. Een financiering stelt je in staat om een nieuwe auto aan te schaffen zonder direct het volledige bedrag te betalen. Je kunt de kosten spreiden over een afgesproken periode, meestal tussen de 12 en 72 maanden, afhankelijk van je budget en voorkeuren.

Voordelen van financiering

Door te kiezen voor financiering behoud je financiële flexibiliteit. Je betaalt een vast bedrag per maand, wat het makkelijker maakt om je uitgaven te beheren. Daarnaast heb je, bij het aangaan van een financiering, na afloop van de termijn de auto volledig in eigendom, in tegenstelling tot bij private lease. Dit betekent dat je na de looptijd een auto hebt die je kunt verkopen of inruilen voor een nieuwe. Je Suzuki-dealer vertelt je graag over de financieringsmogelijkheden bij Suzuki via het Suzuki Betaalplan.

Suzuki_Betaalplan_dealer

Alternatief: private lease

Naast financiering is private lease ook bijzonder interessant voor diegenen die in een nieuwe auto willen rijden, maar niet in een keer een groot bedrag uit willen geven. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand waarin vrijwel alle kosten inbegrepen zijn, zoals onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en afschrijving.

Suzuki_Swift_bos

Voordelen private lease?

Private lease biedt een zorgeloze rijervaring, omdat je geen omkijken hebt naar onverwachte onderhoudskosten of reparaties. Alles is inbegrepen in één maandbedrag, waardoor je precies weet waar je financieel aan toe bent. Een ander voordeel is dat je, afhankelijk van de leasemaatschappij, na de looptijd van het contract de mogelijkheid hebt om een nieuwe auto te leasen. Zo rij je altijd in een moderne en betrouwbare auto. Een Suzuki bijvoorbeeld, volgens de Consumentenbond en What Car een van de betrouwbaarste automerken.

Volg je gevoel

Het belangrijkste in de zoektocht naar een auto is dat je een goed gevoel moet hebben. Of je nu kiest voor het kopen van een occasion of toch voor een financiering of private lease, luister naar je onderbuikgevoel. Met een financiering of private lease profiteer je in ieder geval van de vele voordelen van een nieuwe auto zonder direct het volledige bedrag te hoeven betalen. Van lagere onderhoudskosten tot de nieuwste veiligheidssystemen: een nieuwe auto biedt vooral veel gemak, veiligheid en comfort.

Lees ook onze andere blogartikelen

Een nieuwe auto private leasen of kopen?
Blog

Een nieuwe auto private leasen of kopen?

Sta je op het punt om een nieuwe auto aan te schaffen en twijfel je tussen private lease of kopen? Het is een keuze die veel impact heeft op zowel je financiën als je rijervaring. In een wereld waar mobiliteit en financiële flexibiliteit hand in hand gaan, bieden beide opties hun eigen voordelen en nadelen. In deze blog duiken we diep in de wereld van auto-eigendom versus leasing, om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie en behoeften.