*Vitara* meest waardevaste kleine SUV
Nieuws

Vitara meest waardevaste kleine SUV

ANWB onderzoek: van de Suzuki Vitara krijg je na vier jaar nog het meeste terug.

Met trots delen wij dat de Suzuki Vitara door de ANWB is uitgeroepen tot de meest waardevaste kleine SUV en crossover 2022. Naast de uitstekende rijeigenschappen en het betrouwbare karakter van deze compacte SUV, is deze ook nog eens veel waard wanneer je hem weer wilt verkopen of inruilen. Ideaal wanneer je toe bent aan een nieuwe Suzuki.

ANWB onderzoek waardevaste kleine SUV's en crossovers

De ANWB heeft onderzoek gedaan naar auto’s die nieuw op de markt zijn verschenen in oktober 2018. Vier jaar later en met een kilometerstand van 60.000 km hebben ze gekeken wat deze auto dan nog waard is wanneer je hem verkoopt of inruilt. De Suzuki Vitara kwam als beste auto uit de bus met een waardebehoud van maar liefst 73%!

Vitara MH oranje voor scraping 18

Onverminderd populair

Crossovers en SUV's zijn populair. De gemakkelijke instap, de hoge zit en het vaak stoere uiterlijk spreken de massa aan. Ook als occasion. Met name dit laatste is gunstig voor de nieuwkopers die gaan inruilen: qua restwaarde zit je daarom met deze modellen wel goed.

Oordeel ANWB over de best scorende Suzuki Vitara: In 2015 op de markt gekomen. Rijdt goed en het merk heeft een goede betrouwbaarheidsreputatie. Zowel nieuw als gebruikt ontzettend populair, waardoor, ook dankzij de relatief lage (en door de jaren heen constante!) aanschafprijs het een echte restwaardetopper is. Aan het eind van 2018 is er een facelift gekomen, een nieuwe grille, nieuwe achterlichten en een opgefrist interieur. Dit betreft nog het eerste model met de 1.6 liter 4-cilinder. Die motor is na de facelift vervangen door een 1-liter driecilinder. Maar populairder is de 1.4 liter turbo (een viercilinder).

Vitara: stoere en stijlvolle SUV

De Vitara is een zuinige allroader met een modern SUV-design. Deze betrouwbare alleskunner zit vol geavanceerde technieken. Met het Suzuki Safety System Pro kan je onbezorgd op pad, want deze systemen detecteren voetgangers, verkeersborden en wegbelijning. Hij is nu ook leverbaar met de nieuwe en zeer efficiënte Full Hybrid motor, waarmee je korte afstanden zelfs volledig elektrisch kunt rijden. De compacte SUV met hoge zit maakt autorijden leuk door o.a. handige parkeersensoren, een makkelijke touchscreen en een trekkracht tot 1.500 kg.

Ervaar de vele voordelen van de Vitara vooral ook zelf!