Suzuki *Clean Ocean Project 's-Hertogen-bosch*
Persbericht

Suzuki Clean Ocean Project 's-Hertogen-bosch

Woensdag 18 september

Suzuki Clean Ocean Project 's-Hertogenbosch

  • Op 18 september organiseert Suzuki het jaarlijkse Clean Ocean Project
  • Locatie ‘s-Hertogenbosch
  • Focus op verminderen plastic afval in en rondom het water

Op woensdag 18 september 2024 organiseert Suzuki het jaarlijkse Clean Ocean Project, een wereldwijd initiatief dat gericht is op het verminderen van plastic afval in maritieme gebieden en langs kustlijnen.

Clean Ocean Project

Plastic afval op zee is een steeds groter wordend milieuprobleem. Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic afval in zee terecht, met gigantische gevolgen voor het ecosysteem en het milieu. Dat plastic afval valt door de jaren uiteen in microplastics, plastic deeltjes die een grootte hebben tussen de 1mm en 5mm. Suzuki Clean Ocean Project zet zich daarom in voor een beter marien milieu door plasticvervuiling terug te dringen door:

  • De ontwikkeling van het Micro Plastic Collecting Device voor buitenboordmotoren;
  • Het organiseren van opruimacties langs kustlijnen en in maritieme gebieden;
  • Het verminderen van plastic verpakkingsmateriaal.
04_Suzuki-Clean-Ocean-Project-s-Hertogenbosch
Serious-About-Wildlife_15

‘s-Hertogenbosch

Suzuki’s Clean Ocean Project richt zich dit jaar speciaal op het verminderen van plastic afval in onze wateren in ‘s-Hertogenbosch. Samen met klanten, dealers en personeel zal Suzuki zich inzetten om het zwerfvuil in en rond de wateren in het centrum op te ruimen. De opruimactie vindt plaats bij Watersportvereniging De Waterpoort en start om 13:30 uur. Deelnemers kunnen op verschillende manieren meedoen: per (roei)boot, kano, SUP of te voet. Dit biedt een veelzijdige en toegankelijke manier om bij te dragen aan de schoonmaak van onze wateren.

Serious about Wildlife

Naast lokale initiatieven zet Suzuki zich wereldwijd in voor duurzame projecten. Een voorbeeld hiervan is de Suzuki Rhino Club, welke al jaren betrokken is bij de bescherming van de bedreigde zwarte neushoorn in Kenia. Ook werkt Suzuki samen met Safaripark Beekse Bergen, waar Suzuki twee neushoorns heeft geadopteerd om bewustwording te creëren voor deze bedreigde diersoort in Nederland.

Download persbericht en beeldmateriaal