Suzuki
DF115BG

Dynamisch en gestroomlijnd design
Suzuki <br/>*DF115BG*
Vanaf
€ 16.499,-

Suzuki DF115BG

De Suzuki DF140BG blinkt uit in uitstekende prestaties en een superieur brandstofverbruik. Deze moderne viertakt motor is de eerste in zijn klasse die beschikt over Drive-by-Wire. De DF115BG is voorzien van tal van systemen om de prestaties te optimaliseren en de uitstoot en het verbruik te verlagen, onder alle omstandigheden.

  • Drive-by-wire; vereenvoudigde rigging, soepel schakelen en directe gasrespons

  • Gemakkelijk onderhoud; olieopvangbak, eenvoudig bereikbaar oliefilter

  • Lange duurzaamheid: verbeterd staartstuk waardoor betere circulatie staartstukolie en vergroting duurzaamheid tandwielen

Drive-by-Wire

Door de beproefde Drive-by-Wire-technologie toe te voegen aan de populaire 115 pk viercilindermodellen, biedt Suzuki nieuwe mogelijkheden voor een breed scala aan botenbouwers. Drive-by-wire (Suzuki Precision Control: SPC) is een technologisch geavanceerd elektronisch besturingssysteem, waardoor de bediening altijd soepel verloopt (geen wrijving door morsekabels). Geniet optimaal van een soepele gas- en schakelbediening. Het resultaat is een uiterst nauwkeurige gasrespons en soepeler, trefzekerder schakelen.

DF140ATL_RC_Black_Back_from2021MY.jpg

Techniek

Het is niet alleen bij de toevoeging van Drive-by-Wire gebleven. De motor heeft een verbeterde compressieverhouding van 10.6:1, die ervoor zorgt dat de motor met een cilinderinhoud van 2,0 liter een betere topsnelheid en acceleratie heeft. Tevens is het thermisch rendement verbeterd. Uit tests is gebleken dat de nieuwe Suzuki DF115BG tussen de 5% en 6% zuiniger is bij varen in het middenbereik of met hoge kruissnelheden. Een andere verbetering is de dynamo van 40 ampère, die verbeterde output en oplaadprestaties levert bij lage stationaire snelheden. Dit is onder andere ideaal voor moderne vissersboten, die behoorlijk wat energie vragen tijdens trollen.

Uiterlijk

Hoewel er veel is veranderd onder de motorkap, zijn sommige verbeteringen aan de nieuwe DF115BG ook direct zichtbaar. De motor zelf heeft een sportief, gestroomlijnd exterieurontwerp met een nieuwe striping dat er geweldig uitziet op alle soorten boten. Dankzij de 20 inch (L) en 25 inch (X) staartlengtes, is de nieuwe DF115BG buitenboordmotor een ideale krachtkeuze voor een breed scala aan zoet- en zoutwaterboten.

Wessel Mastebroek vertelt in deze Suzuki Waterlife aflevering over de Suzuki DF100BTL, een stille en krachtige 100pk buitenboordmotor geplaatst in de bun van de tender Primeur 715. Daarnaast licht Wessel de eigenschappen en het verschil met de Suzuki DF70A, Suzuki DF90A en Suzuki DF115B en DF140B toe.

NU 6 JAAR SUZUKI-GARANTIE

Betrouwbaarheid staat bij Suzuki hoog in het vaandel. Je kunt altijd op onze solide en veilige techniek rekenen. Steevast eindigt een Suzuki in de top van alle betrouwbaarheidsonderzoeken. Daar zijn we trots op. Daarom krijg je voortaan op jouw Suzuki buitenboordmotor maar liefst 6 jaar garantie.