Suzuki
DF115B

Lean, clean & green
Suzuki <br/>*DF115B*
Vanaf
€ 15.499,-

Suzuki DF115B

De DF140/115-mechanische serie buitenboordmotoren van Suzuki heeft de afgelopen jaren een zeer goede reputatie opgebouwd als enorm zuinig en betrouwbaar. Met de nieuwe generatie gaat Suzuki weer een stap verder. Ten opzichte van de voorgangers, de DF115A en de DF140A, is de doorgang van de transmissieolie verder geoptimaliseerd. Ook zijn de motoren nu gemakkelijker te onderhouden door een andere locatie voor het oliefilter en een grotere opening voor de peilstok. Het uiterlijk van de buitenboordmotor is licht gewijzigd, door een strakker vormgegeven cover.

Technologie en performance van de Suzuki DF115B

Deze moderne viertakt motor heeft een vier-inlijn 16-kleps motorblok met een cilinderinhoud van 2.045 cc en is voorzien van dubbele bovenliggende nokkenassen. De DF115B is voorzien van tal van systemen om de prestaties te optimaliseren en de uitstoot te verlagen, onder alle omstandigheden. Ook is de motor eenvoudig te starten door het Keyless Start System die gelijkertijd functioneert als startonderbreker om diefstal te voorkomen. De DF115B heeft dynamische en gladde vormen. Deze zorgen niet alleen voor een krachtig en gestroomlijnd uiterlijk van de buitenboordmotor, maar ook voor optimale geleiding van lucht en warmte.

Dit Suzuki model heft naast het “O2 Feedback Control System” een klopsensor die nauwkeurig controleert of er een optimale verbranding plaatsvindt voor maximale betrouwbaarheid. Daarnaast waarborgt het Suzuki Water Detecting system de benzinekwaliteit door je te waarschuwen indien er onverhoopt water in de benzine gekomen is.

DF115B_RC_Black_Back_from2022MY.jpg

Lean Burn Control System

Suzuki's Lean Burn Fuel Control Technology voorspelt de brandstofbehoefte op basis van de omstandigheden en levert vervolgens het optimale brandstof / luchtmengsel aan de motor. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik.

O2 sensor feedback system

Het O2-sensorregelsysteem helpt een optimale werking van de motor te behouden over het volledige motorbereik van de motor.

Offset drive shaft

Dankzij de offset kunnen we onze buitenboordmotoren kleiner maken, door het zwaartepunt van de buitenboordmotor naar voren te verplaatsen. Hierdoor worden de gewichtsverdeling, het vermogen en de balans verbeterd. Ook trillingen worden verminderd. Kortom, meer vaarplezier!

Wessel Mastebroek vertelt in deze Suzuki Waterlife aflevering over de Suzuki DF100BTL, een stille en krachtige 100pk buitenboordmotor geplaatst in de bun van de tender Primeur 715. Daarnaast licht Wessel de eigenschappen en het verschil met de Suzuki DF70A, Suzuki DF90A en Suzuki DF115B en DF140B toe.

NU 6 JAAR SUZUKI-GARANTIE

Betrouwbaarheid staat bij Suzuki hoog in het vaandel. Je kunt altijd op onze solide en veilige techniek rekenen. Steevast eindigt een Suzuki in de top van alle betrouwbaarheidsonderzoeken. Daar zijn we trots op. Daarom krijg je voortaan op jouw Suzuki buitenboordmotor maar liefst 6 jaar garantie.