Service: *Garantie & Onderhoud*
Nu 6 jaar garantie op Suzuki buitenboordmotoren

Service: Garantie & Onderhoud

6jaargarantie-takumi-02.png

BEWEZEN BETROUWBAARHEID:
6 JAAR GARANTIE

Onze reputatie op het gebied van betrouwbaarheid koesteren wij. Als het over de beste maritieme ervaring gaat, zijn wij zeer serieus. Onze producten moeten garant staan voor onbezorgd vaarplezier. En 100% vertrouwen krijg je met de 6 jaar garantie op onze buitenboordmotoren. Wanneer er binnen 6 jaar materiaal- en/of constructiefouten ontstaan, dan zorgen wij voor reparatie of vervanging met originele onderdelen. En dat kost je niets extra, ook niet je eigen risico.

Onderhoud bij de Suzuki-dealer

De brede range Suzuki Marine producten zijn verkrijgbaar bij de officiële Suzuki Marine dealers. Zij zijn tevens de aangewezen plek voor onderhoud en garantie voor jouw nieuwe aanschaf. Wij adviseren je alle onderhoudswerkzaamheden, reparaties en garantiewerkzaamheden uit te laten voeren door de Suzuki-dealer bij wie je jouw buitenboordmotor hebt gekocht. Je dealer kent jouw buitenboordmotor en haar historie en kan je de best mogelijke service verlenen.

De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Met deze bedrijven heeft Suzuki Nederland heldere afspraken over garantie en herstel indien het aangeschafte product niet aan de vereisten voldoet.

Bij de Suzuki-dealer kun je rekenen op snelle, betrouwbare service en duidelijke afspraken. Onze getrainde experts weten precies wat jouw Suzuki nodig heeft. En je houdt bij onderhoud door de officiële Suzuki-dealer aanspraak op de garantie.

Suzuki garantiekaart

Elke Suzuki buitenboordmotor is voorzien van een uniek serienummer en een eigen garantiekaart. Na ontvangst van de Suzuki garantiekaart kun je bij elke officiële Suzuki Marine dealer in Nederland terecht voor onderhouds- en garantiewerkzaamheden. Voor overige vragen over de Onderhoud & Garantie staat de Suzuki Marine dealer je uiteraard graag te woord!

Hoelang geldt de garantie?

 • De Suzuki buitenboordmotoren worden geleverd met een garantie van 6 jaar of maximaal 1.000 vaaruren.
  Voor commercieel gebruik geldt een garantie van 1 jaar zonder urenbeperking.
 • De Suzumar rubberboten worden geleverd met een garantie van 3 jaar.
 • De Nimarine rubberboten worden geleverd met een garantie van 2 jaar.


Garantievoorwaarden

In onderstaande document staan de Algemene Garantiebepalingen en de Algemene voorwaarden Suzuki Nederland Aanvullende Garantie voor Suzuki buitenboordmotoren zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje.

Veel gestelde vragen over Garantie

 • De garantie gaat in op de dag van aflevering, waarbij de verplichting geldt dat de registratiekaart ook op die datum op naam van eigenaar is gesteld.

  Geleverd voor 1 januari 2023

  Op Suzuki buitenboordmotoren geleverd tot en met 31 december 2022 heb je recht op 3 jaar fabrieksgarantie.

  Geleverd na 1 januari 2023

  Voor nieuwe Suzuki buitenboordmotoren die vanaf 1 januari 2023 via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd, geldt bovenop de 3 jaar fabrieksgarantie een aanvullende garantie van 3 jaar (in totaal 6 jaar) tot een maximum aantal vaaruren van 1000. Zie hiervoor de algemene voorwaarden Suzuki Nederland Aanvullende Garantie.

  Voor commercieel gebruik geldt een garantie van 1 jaar zonder urenbeperking.

 • Ja, tijdens de garantieperiode kan de garantie (mits voldaan aan de gestelde voorwaarden) op de nieuwe eigenaar worden overgedragen.

  De nieuwe eigenaar kan de fabrieksgarantie overnemen door het overschrijvingsformulier in te vullen. De nieuwe eigenaar ontvangt dan een nieuw certificaat en tevens houden wij hem/haar op de hoogte van garantie- en productverbeteringscampagnes.

  Individuele garantieafspraken die je persoonlijk met de leverancier maakt vallen niet onder de verantwoording van Suzuki Motor Corporation óf Suzuki Nederland. Deze dien je met de leverancier af te handelen.

 • Garantiereparaties tijdens de Aanvullende Garantie periode mogen uitsluitend door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer worden uitgevoerd. Raadpleeg je Onderhouds- en Garantieboekje en de garantievoorwaarden om na te gaan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op garantie.

 • De Suzuki Nederland Aanvullende Garantie is een specifieke toevoeging voor uitsluitend de Nederlandse markt. Eventuele gebreken die ontstaan terwijl je op reis bent in het buitenland dien je eerst te melden bij je dealer in Nederland die je adviseert wat te doen.

 • Nee, de Suzuki Nederland Aanvullende Garantie geldt alleen op buitenboordmotoren die via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd.

 • Nee, in de eerste 3 jaar gelden de voorwaarden van de fabrieksgarantie zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje. In de resterende periode gelden de voorwaarden van de Suzuki Nederland Aanvullende Garantie.

 • Elke Suzuki buitenboordmotor is voorzien van een uniek serienummer en een eigen garantiekaart die je uitsluitend bij de officiële dealer kunt ontvangen. Na ontvangst van de Suzuki garantiekaart kun je bij elke officiële Suzuki Marine dealer in Nederland terecht voor onderhouds- en garantiewerkzaamheden.

 • Ja, tijdens de gehele garantieperiode dien je het onderhoud voor jouw buitenboordmotor volgens fabrieksvoorwaarden te laten uitvoeren. Om aanspraak te maken op de Aanvullende Garantie dien je het onderhoud bij een officiële Nederlandse Suzuki dealer te laten uitvoeren, bij voorkeur door de dealer die jouw buitenboordmotor geleverd heeft. Zij kunnen dit registreren in het Onderhouds- en garantieboekje. Zorg dat je deze te allen tijde bewaart.

 • Indien je een tweedehands buitenboordmotor hebt gekocht, kan je de fabrieksgarantie overnemen door het overschrijvingsformulier in te vullen.
  Als nieuwe eigenaar ontvangt je dan een nieuw garantiecertificaat en tevens houden wij je op de hoogte van garantie- en productverbeteringscampagnes.

 • De garantieperiode op originele onderdelen en accessoires bedraagt 12 maanden.