Veel gestelde vragen Marine

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Suzuki marine. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, dan kan je dealer je in de meeste gevallen het beste helpen. En anders kan je ook contact opnemen met de Klantenservice van Suzuki Nederland. Wij helpen je graag!

Aankoop

 • Je kunt de brochures en prijslijsten van Suzuki Marine digitaal inzien.
  Wil je een gedrukt exemplaar? Ga dan even bij je Suzuki-dealer langs.

 • Het actuele aanbod buitenboordmotoren kun je vinden op onze site. Dit is het meest recente aanbod. Neem contact op met je Suzuki dealer voor de beschikbare voorraad.

 • Levertijd is afhankelijk van beschikbare voorraad. Neem contact op met je Suzuki dealer voor de beschikbare voorraad.

 • Voor de actuele voorraad buitenboordmotoren kun je terecht bij je Suzuki dealer.

Advies

 • Voor (technische) problemen verwijzen we je naar je Suzuki dealer. De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Zorg dat je jouw motornummer en serienummer bij de hand hebt, alsmede het onderhoudsboekje en de garantiekaart mits van toepassing in garantieperiode.

 • Na 20 uur varen is het tijd voor een servicebeurt bij de officiële Suzuki Marine dealer. Deze beurt is onderdeel van het Suzuki onderhoudsschema die je vindt in de handleiding van je buitenboordmotor. Plan samen met je Suzuki-dealer een afspraak.

 • Het onderhoudsinterval is onder andere afhankelijk van het aantal vaaruren van je buitenboordmotor en tref je aan in het onderhoudsboekje van je buitenboordmotor. Jaarlijks onderhoud verlengt de levensduur van je buitenboordmotor aanzienlijk. De officiële Marine dealers zijn door Suzuki technisch opgeleid en worden elk jaar bijgeschoold om optimaal van alle technische vernieuwingen op de hoogte te blijven. Bovendien gebruiken ze uitsluitend originele en intensief geteste Suzuki-onderdelen. Daardoor weet je altijd zeker dat je kiest voor topkwaliteit die op maat is gemaakt voor jouw Suzuki en dat tegen een scherpe prijs.

 • Welk type buitenboordmotor en bijbehorende eigenschappen het beste is voor jouw boot, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij onder andere aan het volgende:

  - De benodigde staartlengte is afhankelijk van jouw boot

  - Er moet rekening gehouden worden met de cavitatieplaat versus de onderkant van de boot

  - Wens je remote besturing of via een knuppel

  - Het type schroef

  - Het gewicht van de boot

  - Heb je wel of geen vaarbewijs

  - Het maximum vermogen wat jouw boot aan kan

  Door de jarenlange expertise die je Suzuki-dealer heeft opgebouwd in de watersport, kan hij je hierin als beste advies op maat geven.

 • Er zijn diverse type schroeven en welke het meest geschikt is voor je buitenboordmotor is afhankelijk van diverse factoren en waar je jouw motor het meeste voor gebruikt. Daarbij wordt gelet op zaken als de benodigde diameter van de propellor, de gewenste pitch afstand, cupped of un-cupped. Door de jarenlange expertise die je Suzuki-dealer heeft oppgebouwd in de watersport, kan hij je hierin als beste advies op maat geven. Meer informatie over onze schroeven kun je terugvinden in de rigging brochure vanaf pagina 17:

Garantie

 • De garantie gaat in op de dag van aflevering, waarbij de verplichting geldt dat de registratiekaart ook op die datum op naam van eigenaar is gesteld.

  Geleverd voor 1 januari 2023

  Op Suzuki buitenboordmotoren geleverd tot en met 31 december 2022 heb je recht op 3 jaar fabrieksgarantie.

  Geleverd na 1 januari 2023

  Voor nieuwe Suzuki buitenboordmotoren die vanaf 1 januari 2023 via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd, geldt bovenop de 3 jaar fabrieksgarantie een aanvullende garantie van 3 jaar (in totaal 6 jaar) tot een maximum aantal vaaruren van 1000. Zie hiervoor de algemene voorwaarden Suzuki Nederland Aanvullende Garantie.

  Voor commercieel gebruik geldt een garantie van 1 jaar zonder urenbeperking.

 • Ja, tijdens de garantieperiode kan de garantie (mits voldaan aan de gestelde voorwaarden) op de nieuwe eigenaar worden overgedragen.

  De nieuwe eigenaar kan de fabrieksgarantie overnemen door het overschrijvingsformulier in te vullen. De nieuwe eigenaar ontvangt dan een nieuw certificaat en tevens houden wij hem/haar op de hoogte van garantie- en productverbeteringscampagnes.

  Individuele garantieafspraken die je persoonlijk met de leverancier maakt vallen niet onder de verantwoording van Suzuki Motor Corporation óf Suzuki Nederland. Deze dien je met de leverancier af te handelen.

 • Garantiereparaties tijdens de Aanvullende Garantie periode mogen uitsluitend door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer worden uitgevoerd. Raadpleeg je Onderhouds- en Garantieboekje en de garantievoorwaarden om na te gaan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op garantie.

 • De Suzuki Nederland Aanvullende Garantie is een specifieke toevoeging voor uitsluitend de Nederlandse markt. Eventuele gebreken die ontstaan terwijl je op reis bent in het buitenland dien je eerst te melden bij je dealer in Nederland die je adviseert wat te doen.

 • Nee, de Suzuki Nederland Aanvullende Garantie geldt alleen op buitenboordmotoren die via Suzuki Nederland door een officiële Nederlandse Suzuki-dealer zijn geleverd.

 • Nee, in de eerste 3 jaar gelden de voorwaarden van de fabrieksgarantie zoals beschreven in het Onderhouds- en Garantieboekje. In de resterende periode gelden de voorwaarden van de Suzuki Nederland Aanvullende Garantie.

 • Elke Suzuki buitenboordmotor is voorzien van een uniek serienummer en een eigen garantiekaart die je uitsluitend bij de officiële dealer kunt ontvangen. Na ontvangst van de Suzuki garantiekaart kun je bij elke officiële Suzuki Marine dealer in Nederland terecht voor onderhouds- en garantiewerkzaamheden.

 • Ja, tijdens de gehele garantieperiode dien je het onderhoud voor jouw buitenboordmotor volgens fabrieksvoorwaarden te laten uitvoeren. Om aanspraak te maken op de Aanvullende Garantie dien je het onderhoud bij een officiële Nederlandse Suzuki dealer te laten uitvoeren, bij voorkeur door de dealer die jouw buitenboordmotor geleverd heeft. Zij kunnen dit registreren in het Onderhouds- en garantieboekje. Zorg dat je deze te allen tijde bewaart.

 • Indien je een tweedehands buitenboordmotor hebt gekocht, kan je de fabrieksgarantie overnemen door het overschrijvingsformulier in te vullen.
  Als nieuwe eigenaar ontvangt je dan een nieuw garantiecertificaat en tevens houden wij je op de hoogte van garantie- en productverbeteringscampagnes.

 • De garantieperiode op originele onderdelen en accessoires bedraagt 12 maanden.

Service

 • De onderdelen en accessoires voor jouw buitenboordmotor en boot kun je direct bij je officiële Suzuki dealer aanschaffen.

 • Voor vragen over prijzen van specifieke onderdelen en accessoires kan je direct contact opnemen met je officiële Suzuki dealer.

 • Een gedrukte handleiding van jouw Suzuki buitenboordmotor kun je aanschaffen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

  Daarnaast kan je via deze pagina downloadbestanden vinden van digitale versies van de handleidingen.

 • Via deze pagina kan je downloadbestanden vinden van digitale versies van de handleidingen.

  Een gedrukte handleiding van je Suzuki buitenboordmotor kun je aanschaffen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

 • Een sleutel voor je buitenboordmotor kun je bijbestellen via je officiële Suzuki dealer. Houd hiervoor je motornummer en serienummer bij de hand.

 • Voor storingscodes kun je contact opnemen met je Suzuki dealer. Geef daarbij de storingscode (indien deze getoond wordt), motorcode en het serienummer van je buitenboordmotor aan bij je dealer.

Homologatie

 • De CE verklaring zit bij de gebruikershandleiding van je buitenboordmotor.

Algemeen

 • Je kunt je adreswijziging eenvoudig doorgeven via het volgende formulier.

 • Het microplastic filter bevindt zich nog een pilotfase. Vanaf 2022 komt dit beschikbaar als optie voor alle DF115 en DF140 buitenboordmotoren. Meer info volgt zsm. Meer info zie nieuwsbericht.

 • Controleer je verzekeringspolis voor de voorwaarden. In verband met diefstal adviseren wij je een SCM-goedgekeurd buitenboordmotor slot te gebruiken. Suzuki beschikt over geschikte sloten voor alle type buitenboordmotoren, vraag je dealer naar het beschikbare assortiment.

 • Suzuki blijft zich inzetten voor schoner water en schonere kustlijnen door middel van het Clean Ocean Project. Onze toewijding is een bijdrage aan een beter maritiem milieu:

  - Wereldwijde primeur met de introductie van een Microplastic Filter

  - Projecten om maritieme gebieden op te ruimen

  - Vermindering plastic verpakkingsmateriaal

  Meer informatie over het Clean Ocean Project vind je op de Clean Ocean Project pagina.

 • Vul svp eerst het formulier aanvraag dealerschap in. Na beoordeling ontvang je van onze Sales afdeling een reactie.

 • Hier vind je de prijslijsten vanaf 2017.

 • Als je interesse hebt om onze producten bedrijfsmatig in te zetten, voor bijvoorbeeld verhuur, vul dan svp eerst het formulier zakelijke aanvraag in. Na beoordeling ontvang je van onze Sales afdeling een reactie.

Overige vragen

Heb je nog vragen die er niet tussen staan? Neem dan contact met je Suzuki marine dealer of met de klantenservice van Suzuki Nederland.