Suzuki
DF70A

Efficiënt en een laag geluidsniveau
Suzuki <br/>*DF70A*
Vanaf
€ 11.499,-

Suzuki DF70A

Brandstofverbruik en het milieu hebben bij de ontwikkeling van deze Suzuki viertakt buitenboordmotor voorop gestaan. Dankzij het revolutionaire “Lean Burn Control System” kan het motormanagement onder elke omstandigheid exact de minimaal benodigde hoeveelheid brandstof bepalen, waardoor er met een extreem arm mengsel gevaren kan worden. Deze technologie in combinatie met het multi-point injectiesysteem zorgt ervoor dat de DF70A een bijzonder laag verbruik realiseert, verreweg het laagste in zijn klasse! Zoals alle Suzuki buitenboordmotoren met elektronische brandstofinjectie, voldoet de DF70A aan de strengste Europese emissie-eisen.

Technologie en performance van de Suzuki DF70A

Een laag geluidsniveau is natuurlijk van groot belang om op het water maximaal te kunnen genieten. De DF70A is daarom optimaal geïsoleerd voor een zeer laag geluidsniveau. De motor is zelfs zó stil, dat hij met een extra startbeveiliging is uitgerust. Dit voorkomt dat de motor gestart kan worden terwijl deze al draait! Suzuki heeft bovendien een traploos instelbare tiltbeveiliging toegevoegd, waardoor de motor niet verder gekanteld kan worden dan tot een vooraf ingesteld punt.

Om de lichte en compacte bouw mogelijk te maken is een 1.500cc viercilinder motorblok met dubbele bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder als basis toegepast. Door het gebruik van een “offset” aandrijfas is het zwaartepunt verder naar voren komen te liggen en is een nog compactere bouw mogelijk gemaakt. Ook het gewicht is verder teruggebracht door de toepassing van een lichtgewicht motorbehuizing en staartstuk.

DF70ATL_RC_Black_Back_from2021MY (1).jpg

Tilt limit system

Beschermt de boot tegen schade bij het opklappen van de buitenboordmotor en fungeert zowel als opklaplimiet en trimzender. Dankzij het traploze, continue systeem kun je de buitenboordmotor op vrijwel elke boot installeren.

Lean Burn Control System

Suzuki's Lean Burn Fuel Control Technology voorspelt de brandstofbehoefte op basis van de omstandigheden en levert vervolgens het optimale brandstof / luchtmengsel aan de motor. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik.

Suzuki keyless start system

Dit systeem is ontworpen met het oog op gemak en zorgt voor een eenvoudige, stressvrije start van de motor. Ook fungeert het als startonderbreker om diefstal te voorkomen.

Specificaties en productgegevens

Gewicht kg 156
Staartlengte mm 508
Propellermaten Inches 13"-25"
Aantal cilinders In-line 4
Brandstofsysteem Elektronische brandstofinjectie
Cilinderinhoud 1502
Boring x slag mm 75 x 85
Max. vermogen kW 51.5
Laad/Lichtspoel 12V 27A
Startsysteem Elektrisch
Besturing Afstandsbediening (mechanisch)
Aanbevolen brandstof RON 91
Inhoud brandstoftank L n.v.t.
Wijze van trimmen Power Trim and Tilt
Schakeling Vooruit-Neutraal-Achteruit
Generatie K24
Propeller
Gashendel
Offset Aandrijfas
Distributieketting
Suzuki Lean Burn Control Systeem
Suzuki Easy Start Systeem
Toerentalbegrenzer
Waarschuwing Oliedruk
Spoelsysteem Zoetwater
Tiltbeveiliging
Suzuki Anti Corrosieafwerking
Suzuki Troll Mode Systeem
Brandstoftank
Multifunctionele Meter
Toerenteller
Trimmeter
High Energy Rotation
Direct Ignition
Suzuki Diagnostic System Mobile (SDSM)
Subkoelwaterinlaat

Wessel Mastebroek vertelt in deze Suzuki Waterlife aflevering over de Suzuki DF100BTL, een stille en krachtige 100pk buitenboordmotor geplaatst in de bun van de tender Primeur 715. Daarnaast licht Wessel de eigenschappen en het verschil met de Suzuki DF70A, Suzuki DF90A en Suzuki DF115B en DF140B toe.

NU 6 JAAR SUZUKI-GARANTIE

Betrouwbaarheid staat bij Suzuki hoog in het vaandel. Je kunt altijd op onze solide en veilige techniek rekenen. Steevast eindigt een Suzuki in de top van alle betrouwbaarheidsonderzoeken. Daar zijn we trots op. Daarom krijg je voortaan op jouw Suzuki buitenboordmotor maar liefst 6 jaar garantie.

De nieuwe Suzuki buitenboordmotoren zijn voorzien van een wit/grijze striping.
Sommige foto's op deze pagina tonen nog de oude striping met rood accent.