*DF115BG en DF140BG*
Persbericht

DF115BG en DF140BG

Suzuki introduceert nieuwe DF115BG en DF140BG viercilinder buitenboordmotoren

Verbeterde prestaties en een superieur brandstofverbruik. Suzuki introduceert twee nieuwe viercilinder buitenboordmotoren: de Suzuki DF115BG en de Suzuki DF140BG. Beide buitenboordmotoren zijn de eerste in hun klasse die beschikken over Drive-by-Wire.

  • Eerste buitenboordmotoren in klasse met Drive-by-Wire

  • Verbeterde prestaties én een nog beter verbruik

  • Leverbaar in 2021

Drive-by-Wire

Door de beproefde Drive-by-Wire-technologie toe te voegen aan de populaire 115 pk en 140 pk viercilindermodellen, biedt Suzuki nieuwe mogelijkheden voor een breed scala aan botenbouwers. Drive-by-Wire biedt een aantal grote voordelen. Zo hebben de motoren een zeer directe gasrespons, schakelen ze zijdezacht, zijn de prestaties nog beter en zijn de motoren ook nog efficiënter met brandstof. De betrouwbaarheid en de nauwkeurige bediening van Suzuki's Drive-by-Wire-technologie is al jaren bewezen op Suzuki's succesvolle 150 pk tot en met 350 pk modellen.

Techniek

Het is niet alleen bij de toevoeging van Drive-by-Wire gebleven. Beide motoren hebben een verbeterde compressieverhouding van 10.6:1, die ervoor zorgt dat de motoren met een cilinderinhoud van 2,0 liter een betere topsnelheid en acceleratie hebben. Tevens is het thermisch rendement verbeterd ten opzichte van de bestaande DF115 / DF140A-modellen. Uit tests is gebleken dat de nieuwe Suzuki DF140BG tussen de 5% en 7% zuiniger is bij varen in het middenbereik of met hoge kruissnelheden. Bij de DF115BG is het brandstofverbruik 5% tot 6% verbeterd. Een andere verbetering is de dynamo van 40 ampère, die verbeterde output en oplaadprestaties levert bij lage stationaire snelheden. Dit is onder andere ideaal voor moderne vissersboten, die behoorlijk wat energie vragen tijdens trollen.

DF115BG.jpg

Uiterlijk

Hoewel er veel is veranderd onder de motorkap, zijn sommige verbeteringen aan de nieuwe DF115BG / DF140BG ook direct zichtbaar. De motor zelf heeft een sportief, gestroomlijnd exterieurontwerp dat er geweldig uitziet op alle soorten boten. Dankzij de 20 inch (L) en 25 inch (X) staartlengtes, zijn de nieuwe DF115BG en DF140BG buitenboordmotoren een ideale krachtkeuze voor een breed scala aan zoet- en zoutwaterboten. Beide nieuwe buitenboordmotoren hebben nieuwe graphics en zijn verkrijgbaar in Suzuki's Pearl Nebular Black.

DF115BG_back.jpg

2021

De nieuwe Suzuki DF115BG en DF140BG zijn vanaf volgend jaar leverbaar bij de officiële Suzuki Marine-dealer. Prijzen volgen in een later stadium.