Persbericht

Suzuki Marine introduceert nieuwe DF350AMD en DF300BMD

Suzuki Marine introduceert DF350AMD, DF300BMD en nieuwe functie ‘Steer-By-Wire’

  • DF350AMD en DF300BMD beschikken over Integrated Steering System voor nog betere prestaties
  • ‘Steer-By-Wire’: meer directere besturing en bedieningsgemak, ook tijdens aanmeren
  • Productie start in oktober 2022, prijzen maakt Suzuki Marine later bekend

Suzuki Marine breidt zijn uitgebreide line-up buitenboordmotoren nog verder uit met twee krachtige nieuwkomers: de DF350AMD en de DF300BMD. Beide motoren beschikken over een slim ontworpen Integrated Steering System en zijn verkrijgbaar met een nieuwe ‘Steer-By-Wire’-functie waarmee manoeuvreren en aanmeren eenvoudiger en comfortabeler is dan ooit.

Krachtige V6-motoren

De DF350AMD en DF300BMD zijn beide krachtige V6-motoren met een slagvolume van 4,4 liter. Het motorgewicht is afhankelijk van de gekozen lengte van het staartstuk. Er is keuze uit de X (25 inch) of de XX (30 inch) met een gewicht van respectievelijk 352 en 360 kilogram.

Suzuki_DF350AMD_RC_Black_Diagonal_from2023MY.jpg

Nieuwe transmissiebehuizing

Een nieuw ontwikkelde transmissiebehuizing is compacter en daardoor lichter, goed voor een meer dan 2 procent hogere topsnelheid. Het nieuwe transmissieontwerp verreist bovendien minder olie: 2,8 liter, een reductie van 0,4 liter.

Suzuki_DF300BMD_RC_Black_Diagonal_from2023MY.jpg
Suzuki_DF350.jpg

Integrated Steering System

Een primeur op de DF350AMD en DF300BMD is het unieke Integrated Steering System. Deze innovatieve technologie heeft diverse voordelen, waarvan vereenvoudiging van het ontwerp er één is. Zodoende is het plaatsen van de buitenboordmotor bij het achterste deel van de boot waaraan de krachtbron hangt – beter bekend als de ‘spiegel’ – eenvoudiger dan ooit.

Dankzij het slimme ontwerp is het raken van de spiegelruimte tijdens het kantelen van de buitenboordmotor uitgesloten. Het Integrated Steering System is compatible met zowel een traditioneel besturingssysteem als met het door Suzuki Marine nieuw ontwikkelde ‘Steer-By-Wire’.

Steer-By-Wire

De nieuwe DF350AMD en DF300BMD zijn optioneel verkrijgbaar met Steer-By-Wire (SBW). Dit systeem – bestaande uit Electric Power Steering (EPS) en joystickbediening – biedt optimaal comfort en bedieningsgemak. SBW brengt het signaal elektronisch over naar de buitenboordmotor. Het optimaliseert de stuurwrijving en ‘Lock-to-Lock’ op basis van het motortoerental, wat resulteert in een meer comfortabele bediening. Op de bedieningsmodule van de SBW bevinden zich vier knoppen: Dock, Boost, Active en Option. Met een druk op de Dock-knop wordt aanmeren kinderspel.

Suzuki Joystick.jpg

Prijzen

De productie van de nieuwe DF350AMD en DF300BMD is start in oktober 2022. De uiteindelijke levering sluit zodoende mooi aan bij het nieuwe vaarseizoen. Prijzen maakt Suzuki Marine binnenkort bekend.

Download persbericht en beeldmateriaal