*Suzuki Marine* vernieuwt populaire buitenboord-motoren
Persbericht

Suzuki Marine vernieuwt populaire buitenboord-motoren

Strakker design en verhoogde duurzaamheid

Een strakker design, verhoogde duurzaamheid en gemakkelijker te onderhouden. Suzuki introduceert twee geüpdatete buitenboordmotoren: de DF115B en de DF140B.

  • Twee High Performance buitenboordmotoren verder verfijnd
  • Gemakkelijker te onderhouden en nog betrouwbaarder
  • Nieuw uiterlijk: strakker vormgegeven motorcover
  • Productie van DF115B en DF140B reeds gestart

Fijngeslepen

De DF140/115/100-serie buitenboordmotoren van Suzuki heeft de afgelopen jaren een zeer goede reputatie opgebouwd als enorm zuinig en betrouwbaar. Met de nieuwe generatie gaat Suzuki weer een stap verder. Ten opzichte van de voorgangers, de DF115A en de DF140A, is de doorgang van de transmissieolie verder geoptimaliseerd. Ook zijn de motoren nu gemakkelijker te onderhouden door een andere locatie voor het oliefilter en een grotere opening voor de peilstok. Door de grotere opening is de olie gemakkelijker weg te zuigen bij het verversen.

Het uiterlijk van de buitenboordmotor is licht gewijzigd, door een strakker vormgegeven cover.

Suzuki_DF140B_diagonal_landscape.jpg

Lean Burn

Net als alle Suzuki buitenboordmotoren vanaf de DF9.9B, beschikken ook de DF115B en de DF140B over Suzuki Lean Burn Fuel Control Technology. Deze geavanceerde techniek voorspelt de brandstofbehoefte op basis van de omstandigheden en levert vervolgens het optimale brandstof / luchtmengsel aan de motor. Het resultaat is een lager brandstofverbruik.

De DF115B en DF140B zijn gebaseerd op dezelfde moderne viertakt viercilinder met een cilinderinhoud van 2.044 cc en dubbele bovenliggende nokkenassen. De motoren zijn voordien van tal van systemen om de prestaties te optimaliseren en de uitstoot te verlagen. Beide motoren zijn te koppelen aan verschillende accessoires, waaronder het Suzuki Keyless Start System.

Productie

De productie van de DF115B en DF140B is reeds gestart. Vanaf het tweede kwartaal worden de eerste exemplaren geleverd in Nederland. De prijzen beginnen bij 14.499 euro voor de DF115B en 15.499 euro voor de DF140B.

Download persbericht en beeldmateriaal